Categorieën
Links

Tilburg en omgeving

Bedrijven, instellingen, stichtingen in Tilburg en omgeving

Bijzonder Brabant
Brabantse mystiek
Braboland
Brabantse gezelligheid en humor van, door en voor brabanders in de provincie Noord-Brabant

De Draad magazine
De Draad Tilburg | De Draad een uniek magazine voor Tilburgers. De Draad gaat over zelf- en samenredzaamheid en is een kompas in de wereld van welzijn,
zorg en wonen.
De geluidsman, Olivier Nijs
De Huyskamer Gilze
koffie, lunch, borrel en diner!
De Zonnevlecht Tilburg
Therapeutisch centrum voor alternatieve geneeswijze

Erfgoed Brabant
Erfgoed Brabant is dé organisatie voor erfgoed in Brabant. Iedereen die geïnteresseerd is in de cultuur en geschiedenis van de provincie Noord-Brabant kan bij ons terecht.

Geheugen van Tilburg

Ff denken
Geheugen van Tilburg
Het zijn de Tilburgers zelf die verhalen schrijven voor het Geheugen van Tilburg. Stadsmuseum Tilburg beheert deze website. Regionaal Archief Tilburg maakte een koppeling met de historische fotodatabank BeeldOnline.

Gemeente Tilburg
Gewoonweg
Gewoonweg.nl is een betrouwbare bron van informatie over de toegankelijkheid van hotels, restaurants, natuurparken, pretparken, bibliotheken, theaters, bioscopen, stadskantoren, vvv-kantoren en nog veel meer. Alle locaties op Gewoonweg.nl zijn objectief gemeten door toegankelijkheidsexperts van Zet. Hoe meer sterren, hoe toegankelijker de locatie.

Kapsalon 2gethair
Wij zijn een dames- en heren kapsalon in Tilburg. Wij bieden een breed pakket aan service. U kunt bij ons o.a. terecht voor een nieuwe coupe, een nieuwe kleur, extensions, haarwerken, etc. Maar ook voor wimperextensions, permanente make up, gellak nagels, wimperlift en wenkbrauwen epileren draaien wij onze hand niet om.

Meedoenregeling Tilburg

Meedoenregeling Tilburg
De gemeente Tilburg stelt een bedrag beschikbaar via de Meedoenregeling om leuke dingen ondernemen en nieuwe mensen te leren kennen. Bewegen, sporten, muziek, cultuur, cursussen, lidmaatschap en activiteiten KBO, uitstapjes… de keuze is aan u. Meer dan 200 aanbieders zorgen voor een gevarieerd aanbod. Voor ieder wat wils, ongeacht leeftijd of beperking.
Voor iedereen met een inkomensgrens van maximaal 130% van het sociaal minimum.

Plein 013Plein 013 is een samenwerkingsverband van scholen in Tilburg en omgeving. We zetten ons in om voor alle leerlingen in de basisschoolleeftijd een onderwijsaanbod te doen dat past bij hun ondersteuningsbehoefte. Kinderen, ouders, leraren en partners zijn voor ons de sleutelfiguren om wie het draait.
PON Brabant
Het PON is een kennisinstituut op het sociale en culturele domein. Het levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van een sociaal duurzame samenleving. Wij combineren wetenschappelijke kennis met kennis van de uitvoeringspraktijk. Bovendien is het PON in staat om partijen met elkaar te verbinden.
Portagora
Kringloopwinkel, projecten en meer
Provincie Noord-Brabant

Run X Tilburg

SJST

Shogaisha judoschool
De doelstelling van SJST is om judo aan te bieden aan een zo breed mogelijke groep in de regio Tilburg. SJST biedt judo aan personen met een zorgvraag, die voortkomt uit een lichamelijke beperking en/of een verstandelijke beperking, en/of een gedragsstoornis. SJST biedt recreatiejudo vanaf de leeftijd van 6 jaar.
Karateka

Steunpunt Aangepast sporten

Steunpunt aangepast sporten
Het Steunpunt Aangepast Sporten Midden-Brabant is een samenwerking van de gemeenten Gilze-Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk met het gezamenlijke doel om sporten met een beperking in de regio Midden Brabant mogelijk te maken, want: “Sporten is leuk en gezond, ook als je een handicap hebt!”

Stichting Gijsje eigenwijsje
Gijsje Eigenwijsje zorgt dat gezinnen met een kind met een levensbedreigende ziekte lekker een weekje weg kunnen
Stichting sportservice
Sportservice Noord-Brabant streeft ernaar dat ieder mens in staat gesteld moet worden om te kunnen sporten en bewegen. Om deze doelstelling te realiseren ondersteunt, stimuleert en faciliteert Sportservice Noord-Brabant organisaties in Brabant die actief zijn op het gebied van sport en bewegen of daarmee te maken hebben. Daarbij richt de organisatie zich op drie pijlers, te noemen: advies en ondersteuning in de sport, werkgeverschap in de sport en werving en selectie in de sport (uit naam van Match Sportdetachering).

Stichting BRUG

Stichting BRUG
BRUG staat voor Bewust, realistisch, Uniek, Gedreven
Goed onderwijs goede opvoeding en zorg voorkinderen zijn essentieel om gezond en kansrijk op te groeien. Net als in iedere samenleving, geldt dat deze behoefte ook binnen de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap een vooraanstaande rol inneemt. Sinds de zomer van 2014 hebben een groep professionals en ondernemers de handen ineen geslagen om iets te betekenen voor onze samenleving. Met een missie die in grote mate wordt gestuwd door sociale betrokkenheid, pro-activiteit, positivisme en vastberadenheid, wil stichting BRUG zich inzetten voor het verbeteren van de toekomst van onze kinderen. Ook de ouders spelen hierbij een hele belangrijke rol bij. Zij zullen dan ook actief worden betrokken bij verscheidene activiteiten en projecten die Stichting BRUG gaat organiseren.

Stoom 013
Bij Stoom013 hebben we echte passie voor koffie en thee. Wij werken we met biologische producten en ingrediënten, zo veel mogelijk lokaal zodat we het zelf (met de fiets) op kunnen halen!

T-HelptT-Helpt, de website vol informatie over zorg, werk en jeugdhulp in Tilburg. Met tips, passende oplossingen en antwoorden op uw vragen. U vindt in het sociaal loket veel Tilburgse organisaties en diensten, ook op wijkniveau.
Toegankelijk Tilburg
TOG
Tilburgs Overleg Gehandicaptenorganisaties

Vincentius
De Vincentiusvereniging Tilburg is actief op het terrein van armoedebestrijding in de gemeente Tilburg. Naast materiële en financiële steun aan mensen met financiële problemen, worden projecten ondersteund die voor en/of door Tilburgers zijn opgezet.

Wandelen in Brabant
Wecycle “Samen verantwoordelijkheid dragen voor de betere inzameling en recycling van afgedankte elektr(on)ische apparaten en verlichtingsapparatuur”
Lichtje
Wecycle is de stichting die de inzameling, registratie en recycling van afgedankte elektrische apparaten en kapotte energiezuinige lampen (e-waste) in Nederland organiseert. Wecycle werkt hiervoor samen met gemeenten, winkels, kinderboerderijen, installateurs, kringloopbedrijven en consumenten.

Zorgbelang Brabant

Zorgbelang Brabant
Bij Zorgbelang Brabant zijn meer dan 100 Brabantse patiënten- en consumentenorganisaties aangesloten.
Zorgbelang Brabant behartigt de belangen van deze aangesloten patiëntenorganisaties. Maar ook de belangen van iedereen die individueel gebruik maakt van de gezondheidszorg of maatschappelijke dienstverlening in de regio. Alle zorgvragers dus. De overheid, zorgaanbieders en zorgverzekeraars zien Zorgbelang Brabant als woordvoerder van de zorgvragers. Wij gaan namens de zorgvragers met hen in gesprek over de juiste zorg voor iedereen.

013 popcentrum Tilburg