Muzikale websites

Muzikale sites

Hieronder treft u een zeer divers aanbod van muzikale sites, met andere woorden websites die diverse muzieksoorten promoten.

Amateurmuziektheater
Bond voor amateurmuziektheater en lichte kormuziek. BALK ondersteunt en stimuleert amateurkunst waarbij koormuziek al dan niet in combinatie met theater of dans een rol speelt. We ondersteunen onze groepen,
door bijvoorbeeld afspraken te maken met Buma en door het regelmatig verspreiden van een nieuwsbrief met daarin het laatste muziektheater- en koornieuws.
Buikdanseresje

Connect 2 musicConnect2music is een website die informatie verstrekt over muziekbeoefening door musici met een visuele beperking. De site is bedoeld voor de musicus met een visuele beperking maar ook voor muziekleerkrachten en muziekgroepen en koren.

Gospels
De grootste christelijke webwinkel van Nederland met muziek, films, boeken en gifts
Klassiek
Collect the “Must-Know/Must-Have” Classical Hits

MuziekschattenMuziekbibliotheek van de omroep
Een selectie van ruim 5000 muziekwerken uit de Muziekbibliotheek van de Omroep die u kunt downloaden en afdrukken. Speel of zing deze werken en zend uw opnames naar de virtuele studio.

Muziekweb.nl
Met oa verwijzingen naar populair, klassiek, label, muziekstijlen, thema’s, enz.
Muzikale mannetjes

Oorlogsmuziek

Volksmuziek
Stichting volksmuziek Nederland, zowel site als organisatie zijn goed toegankelijk voor visueel gehandicapten. Het kunnen lezen van bladmuziek is niet vereist.
De Stichting Volksmuziek Nederland (SVN) biedt een gevarieerd cursusaanbod met jaarlijks tussen de 50 en de 70 workshops voor ongeveer 500 of meer instrumentalisten en zangers. Deze cursisten variëren in leeftijd van 8 tot ruim 80 jaar! Er zijn sfeervolle cursusweekends, dagcursussen en zelfs een hele week in de herfstvakantie.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Links