Homepages en weblogs

Homepages

Welkom op de homepages

Onderstaand een lijst homepages die elk om een andere reden zeer de moeite van het bekijken waard zijn. Sommige homepages zijn van mensen met een visuele handicap.

Monique van den Abbeel
Multitalent!
Alain Devis
“Via deze weg vindt U een heleboel informatie over het doen en laten van mijn persoontje, het verleden en het heden, mijn leven en hobby.
Verder vindt U meer over mijn vakantieland Oostenrijk.”

Ben Underwood
“For our light affliction, which is but for a moment, worketh for us a far more exceeding and eternal weight of glory; While we look not at the things which are seen, but at the things which are not seen: for the things which are seen are temporal; but the things which are not seen are eternal.”
Berry van Iersel,
Geintjes, moppen, raadsels en dergelijke.

Ellen van der Sypt
O.a. haar zangcarrière als sopraan.

Fotograferen met een visuele beperking

Gert Hardeman
Foto’s, citaten, items zingeving, verschillende logs en tips.
Guido Bindels
Auteur

Herma Mans
Herma is overleden in 2011.
Haar beelden en website blijven.

Inclusieve samenleving
Inclusieve samenleving zal vooral gericht zijn op het onderwerp mobiliteit. Onze droom is om mobiliteit inclusief te laten zijn. Hierdoor zullen mensen met een beperking op het gebied van zicht, gehoor of anderszins gewoon deel kunnen nemen aan de samenleving, omdat ze van A naar B kunnen komen.

Jolanda van Iersel
Kunstenares
Joy
Site van Joy. Ze laat zien dat je er zelf voor kiest of je in een hokje gaat zitten.

Karin Westerink
M’n leven is gebarsten en veranderd doordat ik vanaf mijn dertigste jaar langzaam slechtziend werd. Verlies van zicht en alle consequenties die dat met zich meebrengt is een diep ingrijpend verlies. Mijn eigen worstelingen met de verwerking van de vele verliezen heb ik omgezet in kennis over het proces. Ik heb me verder gespecialiseerd in verlies en rouw, in hoe hiermee te leren leven. In mijn blogs schrijf ik hierover. Het leven is een leerschool van begin tot eind. Ik leer iedere dag, en hoop tevens inspirator te kunnen zijn voor anderen.
Kroondomein
Verzamelplaats van Kroonjuweeltjes door Arnold Kroon

Leendert van de Merbel
Vrijgevestigd maatschappelijk werker

Mariëlle Vaassen, Yeapsystar
Michiel F.E. van Reenen
Dichter, schrijver, zanger, uitgever, wandelaar, chauffeur, figurant
Mosstime
MossTime is een eenmansbedrijf van Corné Kremers (1965) uit Mill.

Olivier Nijs
Als freelance geluidsman in hart en nieren verzorg ik een vlekkeloze geluidsopname bij uw mediaproductie. Denk daarbij aan: film, documentaire, commercial of bedrijfsfilm.
Out of The Whirlpool To See That Which Is Good

Pete Eckert
I didn’t take photography seriously until I went totally blind. Was trained in sculpture and industrial design. I have always been a visual person and planned to study architecture at Yale, but then I started to lose my sight. A doctor coolly told me I had Retinitis Pigmentosa and left the room without further comment. While listening to Dr. Dean Edell, on a San Francisco TV network, I learned I would go completely blind. A caller asked about RP. I remember the doctor’s words; they hit me like a hammer. “A person with RP gradually looses their sight until they go completely blind.“ There is currently no cure for RP.
Peter Stalmeier
Piet Devos
Vertaler, schrijver en literatuurwetenschapper.
Als blinde schrijver en literatuurwetenschapper doet Devos al jarenlang onderzoek naar onze zintuigen. Deze fascinatie voor de zintuiglijke waarneming vormt nu ook de rode draad van zijn nieuwe website.
Beeldscherm
Rufus
“Egodocument” noemt Rufus deze site over zijn leven sinds hij MS heeft. Creatief, openhartig en helder.

Schworks, woord & beeld
Communicatie enkunst

Tjaco van der Weerd
Uitgebreide informatie over mijn werk als musicus. Tevens kunt u mij via deze site boeken voor uw evenement.
Muzieknoten uit box
Vincent Bijlo

Zin in leven en werk
Je was zo goed bezig. Met je leven. Met je werk. Maar ergens onderweg ben je iets kwijtgeraakt. Een gevoel dat je terug wilt hebben. Alleen: je stelt het steeds uit om er echt iets aan te doen. Daarom nodig ik je uit om op onderzoek uit te gaan. Zodat je terugvindt wat je onderweg verloren bent.

WordPressers:

Astrid EtalBlog is Engelstalig
Debby Buis
Tikje Anders – Mijn blog over leven met een visuele beperking: kleine verschillen, grote vooroordelen
Domie vertelt
Dominieke Bos schrijft ervaringsverhalen. Zij spiegelt in haar korte verhalen op humoristische wijze de vizie van de maatschappij op het gebied van de (omgang met) visueel gehandicapten. Ieder verhaal eindigt met een glimlach van de lezer.
Een ogenblik met Kiara
Ik wil een inspiratiebron zijn voor anderen die elke dag in onze maatschappij (die steeds complexer en veeleisender wordt) met een (visuele) beperking door het leven gaan. Velen van jullie zullen je in mijn teksten kunnen herkennen. Mijn ervaring is dat één of ander sensorisch gemis vaak opgevuld wordt door een reeks onverwachte talenten, wilskracht, doorzettingsvermogen… Dat wil ik mede op jullie overbrengen en uitstralen binnen mijn topics, die met een positieve noot geschreven zullen worden. Hopelijk bij menig mens interesse wekken.
Jongs log
Kimbervietjes
Marjolein Mulder
Leven met een visuele beperking. Man met bril
Melanie Hapke
My life story, leven met een visuele beperking.
Ruud van der Meulen
Staart logt
Blog van Liesbeth.
Voordat het licht uit gaat
Voordat het licht uit gaat; geschreven door Dominique. Het proces van zichtverlies en alles dat daarbij hoort.
Woorden tellen
Anneloes Tuithof
Ik ben een getrouwde, parttime werkende moeder van twee die bijna blind is en af en toe tijd en inspiratie heeft voor een al dan niet scherpzinnige blog
Ximaar
ximaar – Zwerffietser/loper in en om Alkmaar
Yvonne
M’n blinde leven. Op deze site neem ik je mee in mijn leven als slechtziende mama.

Knipperende lamp

Diverse bloggers:

Blind(elings) vertrouwen
Maritha Roijakkers
Corinne Staal
Ik studeerde piano aan de Muziek Pedagogische Academie te Leeuwarden. Daarnaast speelde ik in bandjes en verdiende ik wat bij als barpianist. Als hobby zong ik in verschillende koren. Omdat ik niet kan zien, kijk ik al mijn hele leven met mijn oren. Dat ik mij de kunst van het improviseren eigen heb gemaakt, ligt dus voor de hand.
Dj Ewoud
Hoe doe ik dat nou met mijn beperkte zicht tijdens mijn optredens? Dat ga ik in dit blog aan jullie uitleggen.
Doreen
Doreen ter Beest vertelt over haar leven als blinde vrouw, over haar geleidehond enzovoort.
Edwin Ruyer, digitaal vertrouwen
Ik probeer jullie in mijn blogs een inkijkje te geven in hoe het mij als blinde afgaat in de digitale wereld. En doordat ik ook in heel veel hulpgroepen voor blinden zit, kom ik er ook steeds meer achter dat we als het gaat over digitale toegankelijkheid, we vaak iets over het hoofd zien. Namelijk dat de ene blinde de andere niet is. En dat hoe je digitale toegankelijkheid ervaart, ook in sterke mate afhankelijk is van de investering die je als blinde zelf wilt doen in je kennis en kunde.
Ellen Koudijs-Siebel
Ellen vertelt over ervaringen en gebeurtenissen uit het dagelijks leven met een visuele beperking
Esther Crombag
Esther is volledig blind. Ze is docent recht aan de universiteit van Maastricht.
Evelien
Evelien, moeder van 2 heerlijke dochters; Pleun en Billie. Pleun heeft de ziekte van Batten/CLN3. Een progressieve stofwisselingsziekte waar ze het waarschijnlijk niet van gaat winnen. In m’n blogs vertel ik jullie over ons fijne, rommelige leven en hoop ik meer bekendheid te kunnen geven aan de ziekte, waar op dit moment nog geen medicijn voor is. Samen met Koos zet ik mij in voor Stichting Beat Batten.
EyeOpeners
Blog van Maik, Moortje en Tom.
Een blog van jongeren met een visuele beperking die je een kijkje in hun leven gunnen.
Fleur
Hoe is het eigenlijk wanneer je in zeer korte tijd visueel beperkt wordt? Hoe ga je om met deze beperking? En welke aanpassingen zijn hierbij essentieel? Ervaringsdeskundige Fleur overkwam het plots en deelt haar ervaringen met anderen.
Fluister alsjeblieft
Geke Mol
Geke is slechtziend. Ik ben beperkt ja maar daar valt prima mee te leven. Je moet sommige dingen alleen anders gaan doen. In “Mollenpraatjes” deelt ze haar ervaringen.
Ik zie het zo
Miriam Taylor
Ik hou van lekker eten en natuurlijk van mijn geleidekampioen! Een beetje gek, een (grenzend aan het ongezonde) dosis humor en een zingende stuiterbal. Een koffie lover, een gezellige muzikant die positief in het leven staat!
J.J.V. Verre Spirituele filosofie
Man achter pc
Lisa Kuppen
Het leven met een visuele beperking.
Maartse buien
Slechthorende en slechtziende moeder
Marianne Pennarts
Een pup van KNGF Geleidehonden bij zijn puppypleeggezin.
Marjolein van den Broek
Leven met een visuele beperking.
Mike Aarts 100% Mike, blog van een seh verpleegkundige
Monique van Abbeel
Het leven met een visuele handicap.

Oog voor omgevingBlog van Bert Zwart
Berts blog is een overzicht van wat hij meemaakt in zijn dagelijkse bezigheden. Zo bezoekt hij veel concerten, waarvan je van elk bezoek wel een verslag kunt lezen. Heeft hij op het zakelijk gebied heel veel te maken met het openbaar vervoer, toegankelijkheid zowel op digitaal gebied als in openbare ruimten. Hij probeert altijd een goede oplossing te bedenken voor een toegankelijke wereld voor iedereen.
Toverzicht
Toverzicht gaat over zien en toveren, en dat is precies wat Marloes probeert te doen. Omdat haar zicht haar soms voor verrassingen stelt, is ze genoodzaakt wat meer te ‘toveren’. Te zien van binnenuit. Te leven van binnenuit en in een eigen tempo. De snelle buitenwereld even laten voor wat het is. Hier lees je haar blogs over haar ervaringen, herinneringen en inzichten.
Trotse vaders, Frank blog van een blinde vader
Vrienden der blinden
Op deze blog vind je allerhande informatie m.b.t. ons opleidingscentrum voor geleidehonden terug. Dit kan gaan van verhalen over onze nieuw afgestudeerde superhelden, alias onze geleidehonden, tot interviews met onze medewerkers en over allerhande activiteiten, waaraan kan deelgenomen worden.
Xiwel’s Bijzondere Bloglijst

Blinde liefde

Hartje

Op Blinde liefde of Blinde liefde blogspot is het maakproces te volgen van de documentaire ‘Blinde liefde’.

Displace

Displace, de website met verhalen over leven met een beperking
DisPLACE betekent verdringing of verplaatsing. Dit gebeurde vaak met mensen met een beperking: ze werden op allerlei manieren naar de marges van de samenleving gedrongen. Dat werd niet door iedereen geaccepteerd: mensen met een beperking eisten hun plaats in de maatschappij op.

Op DisPLACE vind je verhalen over leven met beperkingen vanuit de eigen ervaring, verteld op een manier die toegankelijk is voor iedereen. Deze verhalen zijn onbekend en zullen je uitdagen op een andere manier naar de samenleving en het verleden te kijken. Tekst: toppie en steekt duim op

Door de ogen van

Door de ogen van
Bekijk het leven eens door de ogen van mensen die slecht of niet zien. Gewone mensen die met hun visuele beperking midden in het leven staan. Laat je inspireren door hun dromen, ambities en vindingrijkheid. Want niemand ís zijn beperking, kijk eens verder en zie de persoon en de mogelijkheden. Verrekijker

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Links