Flora en fauna

Flora en fauna natuurlijk

Aangepast groen
Bureau Aangepast Groen adviseert op het gebied van aangepast tuinieren en recreeren voor ouderen en gehandicapten.
Lieveheersbeestje

BioRomeo
Direct van de boer, met liefde geteeld, verse en overheerlijke groenten en fruit. Dat is waar BioRomeo voor staat. Diverse boeren uit de Noordoostpolder hebben zich verenigd om samen een breed assortiment biologische groenten en fruit te leveren via restaurants, de lokale markt maar ook direct aan de consument!
Bont voor dieren
Dierenbeschermingsorganisatie tegen de productie en verkoop van bont

De groene weg
Dierenbescherming

Groen doen
Ecologisch bouw- en energieadvies

Groen en handicap

Groen en handicap
Groen & Handicap (G&H) is het Nederlandse kenniscentrum voor een toegankelijk landschap, natuur én openbare recreatiegebieden voor iedereen.
Mensen met een functiebeperking (rolstoel- en scootmobielgebruikers, blinden, mensen met een beperkt uithoudingsvermogen, mensen met een verstandelijke beperking, ouderen) willen, net als ieder ander, van de natuur kunnen genieten. Groen & Handicap (G&H) is het Nederlandse kenniscentrum voor een toegankelijk landschap, natuur én openbare recreatiegebieden voor iedereen.

Groenteclub
Al onze producten zijn kakelvers en worden vaak de dag voorafgaand aan de verkoop door de boer geoogst. Soms zelfs op de ochtend zelf voordat het naar onze uitgiftepunten in Bussum toegebracht wordt. En dat merk je als het ’s avonds op je bord ligt, het is een pure smaaksensatie!

IFAW
Het IFAW (International Fund for Animal Welfare) werd in 1969 opgericht om wereldwijd bedreigde dieren, populaties en leefgebieden te redden. Via projecten in meer dan veertig landen zet het IFAW zich in voor dieren in nood: honden en katten, vee en wilde dieren, maar ook dieren die als gevolg van een natuur- of milieuramp in de problemen komen.
hond

Lekkers dichtbij
Of je nu op zoek bent naar de beste (biologische) ingrediënten voor je gerecht, eerlijke handel wilt stimuleren, of onnodig transport wilt voorkomen, op LekkersDichtbij vind je boerderijwinkels en lokale verkooppunten bij jou in de buurt. Ook in de grensstreek weet LekkersDichtbij de weg, zo vind je bij ons ‘hoeveproducten’ uit België en ‘Hofladen’ en ‘Bauernladen’ in Duitsland.
Lekker vega
Wij tonen je restaurants met meer dan gemiddeld aantal vega en vegan opties op de menukaart! Lekker Vega keurmerk voor restaurants in Nederland al bijna 500 eetgelegenheden voor vegetariers en veganisten

Natuur zonder drempels
Kenniscentrum groen & handicap. Oa toegankelijke wandelpaden.
Natuurvrienden Nederland
Nivon Natuurvrienden | Eerlijk, sociaal, groen, verdraagzaam. Nivon is een vereniging met een duurzaam en sociaal hart. Alles wordt georganiseerd door groepen vrijwilligers in het land, ondersteund door een klein landelijk bureau. Milieu- en natuurbewustzijn gaat samen met sociale rechtvaardigheid en cultuur.

Nederlandse vegetariërsbond

Nederlandse Vegetariërsbond
Onze ambitie:
in 2040 eet Nederland 50% minder vlees
De Hippe Vegetari?r
Een forse klus, maar haalbaar! We laten zien hoe je lekker vegetarisch kan eten. We onderstrepen de gezondheidsvoordelen van vegetarische voeding en wijzen op de urgentie van een ander voedingspatroon. Het effect telt.
Liever 100 vleesminderaars dan één vegetariër. Ons doel bereiken we alleen door met veel partijen samen te werken en steun te zoeken.
Wij hebben circa 500 vegetarische en plantaardige recepten voor jou. Kies op seizoen, soort, land of wat je ook maar wilt. Geniet ervan!
Lekker vegetarisch of plantaardig eten van een klein budget. Met handige boodschappenlijstjes, weetjes, bespaar- en bewaartips..

Plantaardigheden
Actuele toepassingen van planten
Producten van de boer
Of het nu om aardappelen, groente en fruit gaat of om zuivel en vlees. Van wijnen tot bier, van aardbeien tot asperges. Lokaal vind je het verschil, het bijzondere, verfijnde of juist helemaal biologisch gemaakte product. Producten van de boer!

Stichting natuur & milieu

Triodos
Triodos Bank is een van de duurzaamste banken ter wereld. Onze missie is om uw geld te laten werken aan positieve maatschappelijke, ecologische en culturele veranderingen

Udea

Udea
Udea (voorheen Natudis), gevestigd in Harderwijk en 100% Vroegop Ruhe & Co bv-dochter, is met 6.500 producten en 300 leveranciers, de grootste distributeur van biologische en reformproducten in de Benelux. Belevering in Nederland vindt plaats vanuit het Udea distributiecentrum in Harderwijk. Onze dochtermaatschappij Hagor N.V. (www.hagor.be) bedient de klanten in België en Luxemburg.

Meest complete groothandel v/d Natuur
Natudis, tegenwoordig Udea, is in juni 1981 in Ermelo ontstaan, vanuit de visie dat eten gezonder en beter kon. Al meer dan 30 jaar zetten wij ons, als groothandel in de Benelux, in voor gezonde voeding, een gezonde levensstijl en een duurzame wijze van ondernemen. Zij gelooft dat een gezonde aarde de basis is voor al het leven en dus ook voor onze voeding. Daarom zijn wij v/d Natuur.
Udea is eigenaar van Ekoplaza, de grootste biologische supermarktketen van Nederland.
Omdat we ‘deelnemen’ aan de markt, blijft onze kennis zich ontwikkelen. Meer over het assortiment: markten

Vegatopia vegetarisch koken
Vegetariërs

Varken duikelt op en neer
Wakker dier

Wakker Dier is een 100% onafhankelijke, niet-gesubsidieerde organisatie die opkomt voor de dieren in de vee-industrie.
Wereld Natuur Fonds

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Links