Flora en fauna

Flora en fauna natuurlijk

Aangepast groen
Bureau Aangepast Groen adviseert op het gebied van aangepast tuinieren en recreeren voor ouderen en gehandicapten.
Animal freedom
Een internationale site met duizenden artikelen over dierenrechten en met alternatieven voor de bio-industrie
Animal Freedom is voor legale actie voor dierenrechten en tegen de bio-industrie.
Lieveheersbeestje

Bont voor dieren
Dierenbeschermingsorganisatie tegen de productie en verkoop van bont

De groene weg
Dierenbescherming

Groen doen
Ecologisch bouw- en energieadvies

Groen en handicap

Groen en handicap
Groen & Handicap (G&H) is het Nederlandse kenniscentrum voor een toegankelijk landschap, natuur én openbare recreatiegebieden voor iedereen.
Mensen met een functiebeperking (rolstoel- en scootmobielgebruikers, blinden, mensen met een beperkt uithoudingsvermogen, mensen met een verstandelijke beperking, ouderen) willen, net als ieder ander, van de natuur kunnen genieten. Groen & Handicap (G&H) is het Nederlandse kenniscentrum voor een toegankelijk landschap, natuur én openbare recreatiegebieden voor iedereen.

IFAW
Het IFAW (International Fund for Animal Welfare) werd in 1969 opgericht om wereldwijd bedreigde dieren, populaties en leefgebieden te redden. Via projecten in meer dan veertig landen zet het IFAW zich in voor dieren in nood: honden en katten, vee en wilde dieren, maar ook dieren die als gevolg van een natuur- of milieuramp in de problemen komen.
hond

Natudis

Natudis
Natudis Nederland, gevestigd in Harderwijk en 100% Vroegop Ruhe & Co bv-dochter, is met 6.500 producten en 300 leveranciers, de grootste distributeur van biologische en reformproducten in de Benelux. Belevering in Nederland vindt plaats vanuit het Natudis distributiecentrum in Harderwijk. Onze dochtermaatschappij Hagor N.V. (www.hagor.be) bedient de klanten in België en Luxemburg.

Meest complete groothandel v/d Natuur
Natudis is in juni 1981 in Ermelo ontstaan, vanuit de visie dat eten gezonder en beter kon. Al meer dan 30 jaar zetten wij ons, als groothandel in de Benelux, in voor gezonde voeding, een gezonde levensstijl en een duurzame wijze van ondernemen. Natudis gelooft dat een gezonde aarde de basis is voor al het leven en dus ook voor onze voeding. Daarom zijn wij v/d Natuur.

Natuur zonder drempels
Kenniscentrum groen & handicap. Oa toegankelijke wandelpaden.
Natuurvrienden Nederland
Nivon Natuurvrienden | Eerlijk, sociaal, groen, verdraagzaam. Nivon is een vereniging met een duurzaam en sociaal hart. Alles wordt georganiseerd door groepen vrijwilligers in het land, ondersteund door een klein landelijk bureau. Milieu- en natuurbewustzijn gaat samen met sociale rechtvaardigheid en cultuur.
Natuurwinkel
Een gezonde aarde geeft ons een gezonde basis voor al het leven en dus ook voor onze voeding. Daarom delen wij onze liefde en verantwoordelijkheid voor biologisch(-dynamisch) en duurzaam leven graag met jou. Met gezonde, mooie, lekkere en eerlijke producten. Uit het seizoen, zoveel mogelijk van dichtbij en altijd met zorg en aandacht geteeld en geproduceerd met respect voor mens, dier en planeet. Stuk voor stuk producten met bijzondere verhalen die we graag met je delen.
Nederlandse Vegetariërsbond
Onze ambitie:
in 2040 eet Nederland 50% minder vlees
De Hippe Vegetari?r
Een forse klus, maar haalbaar! We laten zien hoe je lekker vegetarisch kan eten. We onderstrepen de gezondheidsvoordelen van vegetarische voeding en wijzen op de urgentie van een ander voedingspatroon. Het effect telt.
Liever 100 vleesminderaars dan één vegetariër. Ons doel bereiken we alleen door met veel partijen samen te werken en steun te zoeken.

Plantaardigheden
Actuele toepassingen van planten

Stichting natuur & milieu

Triodos
Triodos Bank is een van de duurzaamste banken ter wereld. Onze missie is om uw geld te laten werken aan positieve maatschappelijke, ecologische en culturele veranderingen

Vegatopia vegetarisch koken
Vegetariërs

Varken duikelt op en neer
Wakker dier

Wakker Dier is een 100% onafhankelijke, niet-gesubsidieerde organisatie die opkomt voor de dieren in de vee-industrie.
Wereld Natuur Fonds