Categorieën
Links Webtoegankelijkheid, ict en apps

Webtoegankelijkheid, een verzameling websites die zich met dit thema bezighoudt

Webtoegankelijkheid

Deze sites richten zich op de webtoegankelijkheid van het internet. Dit kan betekenen het bevorderen van de webtoegankelijkheid, het controleren en adviseren etc.
Construktie

Accessibility
Stichting Accessibility is je deskundige, onafhankelijke partner in kwaliteit en toegankelijkheid van ICT. Met onze dienstverlening, expertise en netwerk ondersteunen we je organisatie bij de ontwikkeling en het beheer van toegankelijke websites en apps. Accessibility is een sociale onderneming.

Any surfer
Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites
AnySurfer wil de digitale wereld toegankelijker maken voor mensen met een handicap, zonder daarbij een vlotte bruikbaarheid voor iedereen uit het oog te verliezen.
Axistive.comAssistive Technology News Website – Assistive Technologies and Assistive Devices for people with a disability

Digitale toegankelijkheid
Digitale toegankelijkheid werd in 2018 wet; ben jij er al (genoeg) mee bezig?

Drempels weg en drempelvrij

Drempels weg
Drempels Weg is een initiatief dat – de naam zegt het al – de drempels voor mensen met een handicap wil wegnemen en internet bereikbaar en toegankelijk wil maken voor iedereen:
Website Usability: Het gebruiksvriendelijk maken van een website voor de bezoeker. Vergroot de webtoegankelijkheid!
Vrouw achter pc
Drempelvrij
Het Waarmerk drempelvrij.nl is het kwaliteitsmerk waarmee toegankelijke websites in Nederland worden aangeduid. Wanneer een website voldoet aan de eisen van de Stichting Waarmerk drempelvrij.nl mag deze site het waarmerk (een groen logo) dragen.
De Stichting Waarmerk drempelvrij.nl heeft als doelstelling de toegankelijkheid van Nederlandse websites te bevorderen voor iedereen, inclusief mensen met een functiebeperking en senioren.

Game Accessibility
The accessibility of computer games
Google Accessible Search

ID3
Maakt toegankelijke websites
Helpt belangenorganisaties en MKB beter te presteren op internet. Door onze ervaring met commerciële sites en bekendheid met de valkuilen van belangenorganisaties bieden we verfrissende en vaak verrassende analyses en
adviezen.

Computerscherm

Toegankelijkheid van het digitale landschap
Toegankelijkheid, rijksoverheid
De Rijksoverheid besteedt veel aandacht aan gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid, bouwkwaliteit en vindbaarheid van online informatie. Iedereen moet overheidssites gemakkelijk kunnen vinden, gebruiken en bekijken. Om dit mogelijk te maken, past de Rijksoverheid onder meer de zogeheten Webrichtlijnen toe.
Valideren van website

W3c standard
Web standards
Man achter pc

Website omzetten naar alleen tekst

Ga naar www.textise.net.
Vul een webadres in en klik op enter. De gevraagde website wordt omgezet naar alleen tekst. Sommige sites worden er veel overzichtelijker door.

Is de tekst eenmaal omgezet dan krijg je nog een aantal opties.
Ten eerste wordt vermeld wat het originele adres is. Om deze te delen krijg je een tinyurl aangeboden. Vervolgens krijg je deze keuzes:
– Terug naar volledige weergave (In dit scherm/in nieuw scherm)
– converteer deze pagina naar pdf
– Print deze pagina
– Textise Options Page (choose font size, font colour, etc.)

Kortom, een erg handige tool die zeer gebruiksvriendelijk en snel werkt.

Nb. er is een Firefox add-on van Textise.