Koken, bakken en lekkere recepten

Koken: recepten, voeding, handige weetjes voor in de keuken

Allerlei sites mbt voeding, koken en de keuken

Allerhande van de AH

Bio aan huis

De groene passage
De Hollandse pot
Man roert in pot eten

Ekoplaza
EkoPlaza is een initiatief om natuurvoeding bereikbaar te maken voor een groot publiek door middel van eigentijdse grote supermarkten

Vrouw is aan het  koken

Gezond eten voor je ogen
Het verhaal van de worteltjes kent iedereen. Maar dat gezond eten goed is voor de ogen, is geen fabel. In het boek Gezond eten voor je ogen staat te lezen hoe u uw ogen beschermt tegen leeftijdgebonden maculadegeneratie (LMD), de grootste oorzaak van slechtziendheid bij vijftigplussers.
Op deze website vindt u alvast enkele tips en recepten.
Goede vis
Gratis recepten

Janneke’s receptenpagina

Keurmerken
Kiprecepten
Kook met gevoel
Bakken, een hot item dat heel Nederland in bedwang houdt. Ook blind- en slechtziend Nederland. Omdat bakken niet voor iedereen zo eenvoudig is, heeft Judith Eurlings het luister- / bakboek ‘Bakken met gevoel’ ontwikkeld, voor- en door mensen met een visuele handicap met maar liefst 70 bakrecepten, onderverdeeld in zoet en hartig. Het biedt de doelgroep de mogelijkheid om op een spontane manier zelf te gaan bakken en uit te gaan van ‘wat kan ik wel’. De teksten van de recepten zijn aangepast naar non-visueel bakken. Daarnaast is ook het boek Koken met gevoel op de markt gebracht.
Kookzoeken

Recepten met ei
Recepten voor kinderen
Kok kookt soep

Receptenrubriek
Receptentabel
Receptenzoeker
doorzoekt 234.096 recepten in meer dan 110 recepten websites
Recepten.zoekhulp

Sinterklaasrecepten
Slanke recepten
Smoothie recepten
Op smoothie-recepten kunt u recepten vinden voor het maken van smoothies. U kunt ook nog veel informatie over smoothies vinden! Zoals, waar komen ze vandaan, hoe worden ze gemaakt, en waar vind ik de beste recepten.
Smulweb
Surinaamse keuken

Tappa’s
Tappa’s recepten

Vegetarische receptenlekker vegetarisch eten
Vergeten eten

Webchef
De receptenzoekmachine van Nederland
Eet hamburger

Handig

De site Wat zit waarin is een ingrediëntendatabank die erg informatief is.
In de ingrediëntendatabank zitten duizenden verpakte producten met hun ingrediënten en synoniemen van deze ingrediënten. Hierdoor wordt het eenvoudiger om online producten te vergelijken. E-nummers bijvoorbeeld hebben behalve een nummer ook gewoon een naam. Soms wordt op het product de naam van de stof vermeld, en soms het e-nummer (citroenzuur is bijvoorbeeld E330). In deze database worden beide termen vermeld. Zo kan je zoeken op ‘E330’ en daarbij alle producten vinden die op het etiket citroenzuur of E330 hebben staan. Maar ook allergenen worden vermeld, net als allergenen die in ieder geval NIET in het product aanwezig zijn (alleen als dat ook als zodanig op de verpakking vermeld staat). Kip in magnetron