Bewust gezond

Bewust gezond

Op deze pagina treft u vele websites aan die zich richten op gezondheid. Bewust gezond eten, natuurlijke cosmetica, verzorging, gezondheid en psyche. Alles wat met gezond leven te maken heeft kunt u hier aantreffen.

Alles is gezondheid
Een gezonder en vitaler Nederland. Dat is de inzet van het Nationaal Programma Preventie Alles is gezondheid…. Gezond leven doen mensen zelf, op de plek waar ze wonen, werken en naar school gaan. Het gaat erom een maatschappelijke beweging op gang te brengen die mensen inspireert en ondersteunt om aan hun gezondheid te werken. Dat verhoogt niet alleen de kwaliteit van leven, maar draagt ook bij aan een vitale maatschappij waarin iedereen naar vermogen kan meedoen.
Dokter

Behandel me als een dame
Van oorsprong werd het mannelijk lichaam gebruikt als de basis voor experimenten en behandelingsmethodieken. Voor de veelal mannelijke artsen en studenten was het onzedelijk om zich te buigen over een vrouwelijk lichaam.
Dat de medische wereld in de tijd van Rembrandt om het mannenlichaam draaide kunnen we begrijpen, maar dit heeft nog steeds invloed op hoe vrouwen vandaag de dag behandeld worden. Onwetendheid over het vrouwenlichaam bedreigt levens. Met de campagne ‘Behandel me als een dame’ roept WOMEN Inc. (samen met vrouwen en mannen uit heel Nederland) professionals op om het verschil in de praktijk beter te maken.

Care for women

Care for women is een landelijke organisatie, gespecialiseerd in de gezondheid van vrouwen. Overgangsklachten, menstruatieproblemen, anticonceptievragen, problemen met zwanger worden.
Tegenwoordig bestaat Care for Women uit een groot landelijk netwerk van bijna 100 praktijken, waarin specialisten vrouwen helpen met hormonale problemen. Ook startte Catherine het Care for Women Opleidingscentrum, waar professionele zorgverleners zich verder kunnen scholen op het gebied van de gezondheid van de vrouw. Op deze wijze wil Care for Women het uitwisselen van kennis vanuit verschillende specialismen en het multidisciplinair werken bevorderen.
Vrouwtjes
Dikke onzin
Sam van Eijk is de ontwerper en schrijver van Dikke Onzin. Dikke Onzin is het resultaat van een onderzoeks- en ontwerpproject over gewicht-gerelateerde stigmatisering in relaties (mijn thesis). We denken vaak dat stigmatisering iets is wat je doet met slechte intenties, zoals het uitschelden van iemand op straat. Maar wist je dat als je “Ik voel me dik” zegt, je ook impliceert dat dik zijn iets slechts is? En dat dat dus ook stigmatiserend is? Deze opmerkingen kunnen heel pijnlijk zijn en er zelfs voor zorgen dat iemand zich nog rotter gaat voelen en meer gaat eten of minder de deur uit wil.
Zonde, want iedereen mag toch van zichzelf houden, ongeacht zijn of haar gewicht? Ik ben ervan overtuigd dat we stigma’s bespreekbaar moeten maken. Door het taboe rondom gewicht te doorbreken en onze vooroordelen bloot te leggen probeert Dikke Onzin hieraan bij te dragen. Lees de thema’s, luister de podcast en ga vooral met elkaar in gesprek!

Eet je mooi
Beautyfood blog met beauty food recepten. Tips uit het boek Eet je mooi in 28 dagen.
Erfocentrum
Het Erfocentrum geeft begrijpelijke, onafhankelijke, op wetenschap gebaseerde voorlichting over erfelijkheid en aanverwante onderwerpen. Zij geven deze voorlichting aan algemeen publiek, patiënten en cliënten.

Genezend vermogen
Site van Henk Fransen met o.a. artikelen, video’s, blog etc.
Gezonde recepten
Gezonde recepten vind je hier in overvloed. Allemaal binnen 15 minuten te bereiden. Supersnel en gezond avondeten dus. Ontdek de gezonde recepten hier.
Gezonde reizen
Doel van gezondopreis.nl is mensen bewust te maken van gezondheidsrisico’s op reis en de voorbereidingen die je kunt treffen. Zodat je gezond op reis gaat en vooral gezond weer thuiskomt.
Gezonde school
Gezonde leerlingen presteren beter! Vindt u gezondheid ook belangrijk? Ga dan aan de slag met de Gezonde School-aanpak en behaal het vignet
Gezonde wijk
Wijkgerichte gezondheidsbevordering, ook wel Gezonde Wijkaanpak of communitybenadering genoemd, richt zich op het versterken van gezondheid en welzijn van bewoners in een wijk, buurt of dorp. Een wijkgerichte aanpak kent veel voordelen. Het is een structurele, integrale en gebiedsgerichte aanpak, die aansluit bij de gezondheidssituatie en -beleving van bewoners in een bepaald gebied. Het heeft veelal tot doel om gezondheidsachterstanden aan te pakken.

Gezondheid

Gezondheid
Gezondheid.nl is een platform van Healthroom BV. Opgericht in 2013. Een initiatief van een stel ondernemende specialisten, die vinden dat iedereen als mens zijn best wil doen om Gezond te blijven en Beter worden.
Gezondheid en psychologie
Het meest actuele nieuws over psychologie en gezondheid. Dagelijks luchtig en fris nieuws over gezondheid en psychologie.
Gezondheid en voeding
Gezondheid en Voeding: Bewust, dichtbij de natuur
Gezondheidsnet
Op GezondheidsNet vind je gezondheidstips, achtergrondinformatie over ziektes en aandoeningen, de lekkerste recepten en nog veel meer om gezond te kunnen leven.
Gezondheidsplein
Alles over gezondheid binnen handbereik
Gezondheidszorgwijzer
Op gezondheidszorgwijzer.nl kunt u snel en gemakkelijk verschillende verzekeringen van diverse aanbieders vergelijken. Wij zijn volledig onafhankelijk en proberen u altijd de voordeligste verzekering van dit moment aan te bieden.

Goed eten en gezond leven
Goed Eten Gezond Leven is een website vol praktische en leuke tips over goede voeding en een gezonde leefstijl. Daarbij hoort ook, geniet van het leven!
Groene vrouw
De Groene Vrouw biedt natuurlijke producten en heldere kennis in hapklare brokken.

Heel natuurlijk
100% natuurlijke cosmetica & reinigingskuren

Leef
De kennisbank van leef.nl; gezond van a tot z

Kwakzalverij

Kwakzalverij is:
(a) elk beroepsmatig handelen c.q. het verlenen van raad of bijstand in relatie tot de gezondheidstoestand van mens of dier
(b) dat niet gefundeerd is op toetsbare en voor die tijd logische dan wel empirisch-houdbare hypothesen en theorieën
(c) die actief onder het publiek worden verspreid (‘overpromotion’)
(d) zonder dat toetsing binnen de beroepsgroep op effectiviteit en veiligheid heeft plaatsgevonden en
(e) die (veelal) zonder overleg met mede-behandelaars wordt toegepast.’
De VtdK stelt nadrukkelijk dat de term ‘kwakzalver’ of ‘kwakzalverij’ niet noodzakelijk een beschuldiging van kwade trouw of oplichting inhoudt.
Vereniging tegen de Kwakzalverij

Lijf en gezondheid

Lijf en gezondheid
Lijf & Gezondheid | Bewegen, Medisch & Zorg, Psyche, Uiterlijk en Voeding.
Het doel is om u als lezer goede en onafhankelijke informatie te geven, ondersteund door vele gespecialiseerde schrijvers, over hoe u gezonder kunt leven. We richten ons hierbij op de volgende vijf hoofdzaken: Bewegen, Medisch & Zorg, Psyche, Uiterlijk en Voeding.

Magazine GezondNU
GezondNU werkt samen met een grote groep artsen en wetenschappers, brengt de nieuwste medische ontwikkelingen en maakt duidelijk wat deze voor u betekenen. Via inspirerende reportages, boeiende persoonlijke verhalen en heel veel praktische tips en adviezen, helpt gezondNU u gezond te blijven.
Maharishi Ayurveda
Maharishi Ayurveda is een holistisch, natuurlijk gezondheidssysteem. Het bevat een groot aantal praktische, gemakkelijk te realiseren aanbevelingen: Voor een uitgebalanceerde, individueel afgestemde voeding, dagelijkse en seizoensgebonden routine, aroma- en muziektherapie, reinigingskuren, polsdiagnose, lichaams- en ademhalingsoefeningen en ontspanningstechnieken.
Muziekbox waar noten uit komen

Medicijnkosten
De website Medicijnkosten is een product van Zorginstituut Nederland. Op deze website kunt u actuele informatie vinden over de vergoeding van geneesmiddelen.

Project Cece
Duurzame kleding zoekmachine.
Alle info over ethics en duurzaamheid inzichtelijk bij elk product. Filter op type duurzaamheid en kies wat jij belangrijk én mooi vindt. Favoriet gevonden? Met je aankoop support je direct duurzame winkels zelf! Als iedere consument eerlijk en duurzaam koopt, dan moet de mode-industrie wel mee.
mee.

Psychische gezondheid
Wij zijn mind
Fonds Psychische Gezondheid is een goed doel dat al meer dan 60 jaar opkomt voor mensen met psychische problemen.
Fonds Psychische Gezondheid financiert wetenschappelijk onderzoek en zorgprojecten. Ons doel is nieuwe en betere behandelmethoden mogelijk te maken. Wij willen mensen met psychische problemen en hun naasten uitzicht bieden op een beter leven.
Puur
PuurGezond eten staat voor écht eten. Eten zonder pakjes en zakjes, eten dat je gemakkelijk zelf bereidt en dat ook nog eens heel lekker smaakt.

Smart health

Smart health
SmartHealth is een onderneming die onderzoekt hoe nieuwe digitale zorgtoepassingen succesvol kunnen worden toegepast, zowel door traditionele zorgaanbieders als door nieuwe marktpartijen. Met een netwerk van specialisten, eigen research en hands-on betrokkenheid in implementaties bouwen we – vooral vanuit het perspectief van de zorgconsument – kennis op over succes- en faalfactoren voor digital health technologie.
SmartHealth levert research, advies en ondersteuning aan organisaties – zoals investeringsmaatschappijen, zorgverzekeraars of zorginstellingen. Zij ervaren dat de opkomst van een nieuwe generatie zorgconsumenten geen verwachting meer is, maar een niet te stoppen en fundamentele verschuiving in de manier waarop we met gezondheid en zorg omgaan.

Spiegelbeeld
Spiegelbeeld is een onafhankelijk tijdschrift dat maandelijks een gevarieerd aantal artikelen en vaste rubrieken publiceert over bewustwording, gezondheid, maatschappij en wetenschap.
Stichting gezondheid
ZORG VOOR JE EIGEN GEZONDHEID! Stichting Gezondheid Nederland gaat uit van een positieve insteek: ieder mens is in staat om zichzelf te helpen.

Thuisarts
Thuisarts.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie van uw huisarts over gezondheid en ziekte.

Appel
Voeding is gezondheid
Wij zijn van mening dat goede voeding en positief denken kan bijdragen tot een betere gezondheid. Het kan heel simpel zijn: eet zo natuurlijk mogelijk, eet naar het seizoen, van wat de natuur ons op dat moment biedt. En koop dat rechtstreeks bij de ‘ bron’, want 98% van wat je in een supermarkt koopt is bewerkte ‘vulling’ (we kunnen het helaas geen voeding meer noemen).

Want to know
Voor de beste, meest beknopte introductie in de informatie met betrekking tot gezondheid, raden we je ten zeerste onze gezondheid-samenvattingen aan. In deze samenvattingen vol feitenmateriaal word je door een voormalig hoofdredacteur van het toonaangevende Journal of New England Medicine geïnformeerd over hoever de farmaceutische industrie is afgedwaald van haar oorspronkelijke nobele doelstelling van het ontdekken en produceren van heilzame nieuwe medicijnen. Tegenwoordig is deze industrie voornamelijk een marketing machine die medicijnen verkoopt met een dubieuze werking, en gebruikt ze haar rijkdom en macht om iedere instantie die haar mogelijk in de weg staat te dwarsbomen, inclusief het Amerikaanse Congres, de Food and Drug Administration, academische ziekenhuizen en de medische beroepstak zelf.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Links