Bewust gezond

Bewust gezond

Op deze pagina treft u vele websites aan die zich richten op gezondheid. Bewust gezond eten, natuurlijke cosmetica, verzorging, gezondheid en psyche. Alles wat met gezond leven te maken heeft kunt u hier aantreffen.

Alles is gezondheid
Een gezonder en vitaler Nederland. Dat is de inzet van het Nationaal Programma Preventie Alles is gezondheid…. Gezond leven doen mensen zelf, op de plek waar ze wonen, werken en naar school gaan. Het gaat erom een maatschappelijke beweging op gang te brengen die mensen inspireert en ondersteunt om aan hun gezondheid te werken. Dat verhoogt niet alleen de kwaliteit van leven, maar draagt ook bij aan een vitale maatschappij waarin iedereen naar vermogen kan meedoen.
Dokter

Behandel me als een dame
Van oorsprong werd het mannelijk lichaam gebruikt als de basis voor experimenten en behandelingsmethodieken. Voor de veelal mannelijke artsen en studenten was het onzedelijk om zich te buigen over een vrouwelijk lichaam.
Dat de medische wereld in de tijd van Rembrandt om het mannenlichaam draaide kunnen we begrijpen, maar dit heeft nog steeds invloed op hoe vrouwen vandaag de dag behandeld worden. Onwetendheid over het vrouwenlichaam bedreigt levens. Met de campagne ‘Behandel me als een dame’ roept WOMEN Inc. (samen met vrouwen en mannen uit heel Nederland) professionals op om het verschil in de praktijk beter te maken.

Bewust gezond

Bewust gezond Natuurgeneeskunde
Bewust Gezond geeft haar missie over gezond leven graag door aan geïnteresseerden. Zo worden er regelmatig leuke en ontspannende kruiden workshops en themabijeenkomsten georganiseerd. Samen plezier maken in en met de natuur staat hierbij voorop! En tegelijk vergroot je je kennis en mogelijkheden voor een gezond leven.
Met een gezonde leefstijl kunnen veel klachten worden voorkomen of verminderen. Stress speelt steeds vaker een rol in onze gezondheidsbeleving en kan in tal van fysieke klachten tot uitdrukking komen. Ervaar je regelmatig stress? Bewust Gezond Natuurgeneeskunde helpt je graag met het ontwikkelen van een gezonde leefstijl die stress helpt verminderen. Zo kun je bijvoorbeeld een ontspanningsmassage boeken of een iriscopie consult. Hiermee krijg je zicht op wat voor jouw gezondheid belangrijk is en kun je daar naar handelen. Immers ieder mens is anders!
Ook helpt Bewust Gezond Natuurgeneeskunde mensen met chronische, veelal stress gerelateerde, klachten. Met aandacht en respect voor jouw unieke persoonlijkheid behandelen we de oorzaak van de klacht.

Care for women

Care for women is een landelijke organisatie, gespecialiseerd in de gezondheid van vrouwen. Overgangsklachten, menstruatieproblemen, anticonceptievragen, problemen met zwanger worden.
Tegenwoordig bestaat Care for Women uit een groot landelijk netwerk van bijna 100 praktijken, waarin specialisten vrouwen helpen met hormonale problemen. Ook startte Catherine het Care for Women Opleidingscentrum, waar professionele zorgverleners zich verder kunnen scholen op het gebied van de gezondheid van de vrouw. Op deze wijze wil Care for Women het uitwisselen van kennis vanuit verschillende specialismen en het multidisciplinair werken bevorderen.
Vrouwtjes

Clever care
Slim en op ecologische wijze uw kleding onderhouden, en tijd en geld besparen.

Eet je mooi
Beautyfood blog met beauty food recepten. Tips uit het boek Eet je mooi in 28 dagen.
Erfocentrum
Het Erfocentrum geeft begrijpelijke, onafhankelijke, op wetenschap gebaseerde voorlichting over erfelijkheid en aanverwante onderwerpen. Zij geven deze voorlichting aan algemeen publiek, patiënten en cliënten.

Genezend vermogen
Site van Henk Fransen met o.a. artikelen, video’s, blog etc.

Gezond

Gezonde recepten
Gezonde recepten vind je hier in overvloed. Allemaal binnen 15 minuten te bereiden. Supersnel en gezond avondeten dus. Ontdek de gezonde recepten hier.
Gezonde reizen
Doel van gezondopreis.nl is mensen bewust te maken van gezondheidsrisico’s op reis en de voorbereidingen die je kunt treffen. Zodat je gezond op reis gaat en vooral gezond weer thuiskomt.
Gezonde school
Gezonde leerlingen presteren beter! Vindt u gezondheid ook belangrijk? Ga dan aan de slag met de Gezonde School-aanpak en behaal het vignet
Gezondheid
Gezondheid.nl is een platform van Healthroom BV. Opgericht in 2013. Een initiatief van een stel ondernemende specialisten, die vinden dat iedereen als mens zijn best wil doen om Gezond te blijven en Beter worden.
Gezondheid en psychologie
Het meest actuele nieuws over psychologie en gezondheid. Dagelijks luchtig en fris nieuws over gezondheid en psychologie.
Gezondheid en voeding
Gezondheid en Voeding: Bewust, dichtbij de natuur
Gezondheidsnet
Naast medische informatie over ziekten en aandoeningen vind je op deze site uitgebreide informatie over gezonde voeding en leefstijl. Dit alles in heldere en begrijpelijke taal. De website wordt gemaakt en onderhouden door een team van drie vaste medewerkers in samenwerking met diëtisten, artsen en wetenschappers. Op zoek naar betrouwbare, duidelijke en actuele informatie? Op Gezondheidsnet vind je het allemaal.
Gezondheidsplein
Alles over gezondheid binnen handbereik
Gezondheidszorgwijzer
Op gezondheidszorgwijzer.nl kunt u snel en gemakkelijk verschillende verzekeringen van diverse aanbieders vergelijken. Wij zijn volledig onafhankelijk en proberen u altijd de voordeligste verzekering van dit moment aan te bieden.

GGD AppStore
Volgens diverse schattingen zijn er wereldwijd meer dan 100.000 apps met als label ‘gezondheidsapp’. Maar het is lastig om in dit enorme aanbod de juiste gezondheidsapps te vinden, die ook betrouwbaar, effectief zijn en zorgvuldig met je privacy omgaan. De GGD AppStore biedt daarom een platform met gezondheidsapps die voldoen aan de genoemde criteria.
Alle mensen hebben het recht om zelf de regie te voeren op hun gezondheid. Ze dienen daarom gemakkelijk, begrijpelijk en overzichtelijk toegang tot e-(public) health te hebben die een bijdrage kan leveren aan het verbeteren van (de regie op) hun gezondheid.
In de GGD Appstore toetsen deskundige GGD professionals op een nauwkeurige, onafhankelijke en transparante manier de gezondheidsapps/websites. Zij baseren hun oordeel op een zorgvuldige toetsingsprocedure en toetsen de apps/websites op: gebruiksvriendelijkheid, privacy, betrouwbaarheid en onderbouwing. Alleen de apps/websites, die voldoen aan de door de GGD opgestelde criteria, worden geplaatst in de GGD AppStore en voorzien van een herkenbaar vignet.
Goed eten en gezond leven
Goed Eten Gezond Leven is een website vol praktische en leuke tips over goede voeding en een gezonde leefstijl. Daarbij hoort ook, geniet van het leven!
Groene vrouw
De Groene Vrouw biedt natuurlijke producten en heldere kennis in hapklare brokken.
Groene vrouw, blog
De Groene Vrouw is darmfloratherapeut, eigenwijs voedingskundige en auteur van De Poepdokter. Hier vind je heldere kennis over je darmflora, voeding & gezondheid én de mooiste natuurlijke verzorgingsproducten en voedingssupplementen.
Groene vrouw, shop
De fijnste handgemaakte verzorgings-producten & voedingssupplementen uit echte voeding.
Meer dan 10 jaar kennis & ervaring op het gebied van voeding, darmflora & natuurlijke huidverzorging.

Heel natuurlijk
100% natuurlijke cosmetica & reinigingskuren

Informatiecentrum voedingssupplementen & gezondheid
Het Informatiecentrum voedingssupplementen & gezondheid (IVG) biedt voor elke leeftijd en bij iedere leefstijl heldere en betrouwbare informatie over het gebruik van voedingssupplementen.

Leef
De kennisbank van leef.nl; gezond van a tot z

Kwakzalverij

Kwakzalverij is:
(a) elk beroepsmatig handelen c.q. het verlenen van raad of bijstand in relatie tot de gezondheidstoestand van mens of dier
(b) dat niet gefundeerd is op toetsbare en voor die tijd logische dan wel empirisch-houdbare hypothesen en theorieën
(c) die actief onder het publiek worden verspreid (‘overpromotion’)
(d) zonder dat toetsing binnen de beroepsgroep op effectiviteit en veiligheid heeft plaatsgevonden en
(e) die (veelal) zonder overleg met mede-behandelaars wordt toegepast.’
De VtdK stelt nadrukkelijk dat de term ‘kwakzalver’ of ‘kwakzalverij’ niet noodzakelijk een beschuldiging van kwade trouw of oplichting inhoudt.
Vereniging tegen de Kwakzalverij

Lijf en gezondheid

Lijf en gezondheid
Lijf & Gezondheid | Bewegen, Medisch & Zorg, Psyche, Uiterlijk en Voeding.
Het doel is om u als lezer goede en onafhankelijke informatie te geven, ondersteund door vele gespecialiseerde schrijvers, over hoe u gezonder kunt leven. We richten ons hierbij op de volgende vijf hoofdzaken: Bewegen, Medisch & Zorg, Psyche, Uiterlijk en Voeding.

Magazine GezondNU
GezondNU werkt samen met een grote groep artsen en wetenschappers, brengt de nieuwste medische ontwikkelingen en maakt duidelijk wat deze voor u betekenen. Via inspirerende reportages, boeiende persoonlijke verhalen en heel veel praktische tips en adviezen, helpt gezondNU u gezond te blijven.
Maharishi Ayurveda
Maharishi Ayurveda is een holistisch, natuurlijk gezondheidssysteem. Het bevat een groot aantal praktische, gemakkelijk te realiseren aanbevelingen: Voor een uitgebalanceerde, individueel afgestemde voeding, dagelijkse en seizoensgebonden routine, aroma- en muziektherapie, reinigingskuren, polsdiagnose, lichaams- en ademhalingsoefeningen en ontspanningstechnieken.
Muziekbox waar noten uit komen

Medicijnkosten
De website Medicijnkosten is een product van Zorginstituut Nederland. Op deze website kunt u actuele informatie vinden over de vergoeding van geneesmiddelen.

Project Cece
Duurzame kleding zoekmachine.
Alle info over ethics en duurzaamheid inzichtelijk bij elk product. Filter op type duurzaamheid en kies wat jij belangrijk én mooi vindt. Favoriet gevonden? Met je aankoop support je direct duurzame winkels zelf! Als iedere consument eerlijk en duurzaam koopt, dan moet de mode-industrie wel mee.
mee.

Psychische gezondheid
Wij zijn mind
Fonds Psychische Gezondheid is een goed doel dat al meer dan 60 jaar opkomt voor mensen met psychische problemen.
Fonds Psychische Gezondheid financiert wetenschappelijk onderzoek en zorgprojecten. Ons doel is nieuwe en betere behandelmethoden mogelijk te maken. Wij willen mensen met psychische problemen en hun naasten uitzicht bieden op een beter leven.
Puur
PuurGezond eten staat voor écht eten. Eten zonder pakjes en zakjes, eten dat je gemakkelijk zelf bereidt en dat ook nog eens heel lekker smaakt.

Revolutionair gezond

Schoonmaken met Marja
Schoonmaken, Wassen, Lichaam, Eten, Tuinieren, Tests. Vele praktische tips.

Shampoobars

Shampoobars
Wij ontwikkelen en produceren onze Bars helemaal zelf in Deventer, Nederland. De Bars worden met zorg samengesteld met natuurlijke ingrediënten en duurzaam geproduceerd. Onze Bars zijn:
*Zelfgemaakt in Nederland
*Gemaakt met natuurlijke ingrediënten
*Cruelty Free
*Volledig plasticvrij
*Vrij van schadelijke ingrediënten
Met het gebruik van onze producten bespaar je op plastic flessen, transport en CO2. Geen onnodig transport van grote en zware plastic flessen.
De meeste verzorgingsproducten bestaan grotendeels uit water. Onze Shampoo Bars zijn watervrij!

Smart health

Smart health
SmartHealth is een onderneming die onderzoekt hoe nieuwe digitale zorgtoepassingen succesvol kunnen worden toegepast, zowel door traditionele zorgaanbieders als door nieuwe marktpartijen. Met een netwerk van specialisten, eigen research en hands-on betrokkenheid in implementaties bouwen we – vooral vanuit het perspectief van de zorgconsument – kennis op over succes- en faalfactoren voor digital health technologie.
SmartHealth levert research, advies en ondersteuning aan organisaties – zoals investeringsmaatschappijen, zorgverzekeraars of zorginstellingen. Zij ervaren dat de opkomst van een nieuwe generatie zorgconsumenten geen verwachting meer is, maar een niet te stoppen en fundamentele verschuiving in de manier waarop we met gezondheid en zorg omgaan.

Spiegelbeeld
Spiegelbeeld is een onafhankelijk tijdschrift dat maandelijks een gevarieerd aantal artikelen en vaste rubrieken publiceert over bewustwording, gezondheid, maatschappij en wetenschap.
Stichting gezondheid
ZORG VOOR JE EIGEN GEZONDHEID! Stichting Gezondheid Nederland gaat uit van een positieve insteek: ieder mens is in staat om zichzelf te helpen.

Thuisarts
Thuisarts.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie van uw huisarts over gezondheid en ziekte.

Appel

Vereniging homeopathie
Veel informatie, ervaringsverhalen, dossiers en een magazine
Voeding is gezondheid
Wij zijn van mening dat goede voeding en positief denken kan bijdragen tot een betere gezondheid. Het kan heel simpel zijn: eet zo natuurlijk mogelijk, eet naar het seizoen, van wat de natuur ons op dat moment biedt. En koop dat rechtstreeks bij de ‘ bron’, want 98% van wat je in een supermarkt koopt is bewerkte ‘vulling’ (we kunnen het helaas geen voeding meer noemen).

Want to know
Voor de beste, meest beknopte introductie in de informatie met betrekking tot gezondheid, raden we je ten zeerste onze gezondheid-samenvattingen aan. In deze samenvattingen vol feitenmateriaal word je door een voormalig hoofdredacteur van het toonaangevende Journal of New England Medicine geïnformeerd over hoever de farmaceutische industrie is afgedwaald van haar oorspronkelijke nobele doelstelling van het ontdekken en produceren van heilzame nieuwe medicijnen. Tegenwoordig is deze industrie voornamelijk een marketing machine die medicijnen verkoopt met een dubieuze werking, en gebruikt ze haar rijkdom en macht om iedere instantie die haar mogelijk in de weg staat te dwarsbomen, inclusief het Amerikaanse Congres, de Food and Drug Administration, academische ziekenhuizen en de medische beroepstak zelf.

watMooi
Kleding groeit niet aan een hanger. Het wordt gemaakt door boeren, wevers en mensen in fabrieken; vaak aan de andere kant van de wereld. watMooi zoekt voor jou mooie kleding met een goed verhaal die op een eerlijke manier is gemaakt. Alle kleding bij watMooi heeft iets extra’s. De grondstoffen worden biologisch verbouwd en eerlijk (Fair Trade) ingekocht. Er worden materialen en verfstoffen gebruikt die minder schadelijk zijn voor het milieu. Er worden goede doelen gesteund. Dat draagt beter en daar worden de mensen die het maken ook beter van.

Vrouwen in de overgang
De website Vrouwenindeovergang.nl is een onafhankelijk platform dat up-to-date informatie geeft over de overgang.
We geven je via dit platform juiste en wetenschappelijk onderbouwde informatie op het gebied van klachten en behandelmogelijkheden betreffende de overgang.
Werfzeep
Werfzeep is een ambachtelijke biologische zeepziederij in Utrecht. Al onze zepen zijn plantaardig, palmolievrij en met liefde gemaakt. Wat ons betreft ligt de kracht van een goede, verzorgende zeep bij de basis: de plant. Behalve de honingzeep en -shampoo zijn alle zepen veganistisch.
We werken alleen met biologische ingrediënten met een goede herkomst en voegen geen onnodige stoffen toe. Voor onze ingrediënten werken we samen met telers die dezelfde overtuiging hebben en daarbij plukken we een deel van de planten in ons geliefde Wickenburghse bos, vlakbij Utrecht.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Links