Sites over en voor geleidehonden

Geleidehonden, geleidehondgebruikers, artikelen voor je hond

Autobenches
In een aantal Europese landen is het verplicht om uw hond te vervoeren in een autobench. Het is veilig voor u en voor uw hond. Autobench.nl heeft een breed assortiment autobenches voor ieder type auto.
Calming signals
Uitleg over het begrip en de werking van kalmerende signalen.
Dizzybell’s over poedels, het fokken etc.
Familie Kruithofsocialiseren van een KNGF geleidepup
Hondenbescherming, Aai me niet register
Het “Aai-me-niet”-register stelt zich tot doel om irritatie over ongevraagd aaien van honden te verminderen. Hondenbezitters kunnen hun hond inschrijven in het “Aai-me-niet”-register.
Geleidehondenpup opvoeden
Site van de familie Van Oosten, puppypleeggezin van geleidehonden.
Retriever

Puppypleeggezin.nl
Over het wel en wee van een aspirant geleidehond.
Sponsor een pup
Voor €8,00 per maand adopteer je symbolisch een pup. Hiermee steun je de opleiding van een toekomstige hond met een missie.
Als dank houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen van jouw pup! Mensen die een pup willen steunen via Sponsoreenpup.nl krijgen toegang tot het puppydagboek van de door hen uitgekozen pup. Daarin verschijnen wekelijks nieuwe foto’s en verhalen. Dankzij de update van april 2018 ziet het puppydagboek er nu nog mooier uit, met grote, sprekende foto’s en de berichten zijn goed te bekijken op de mobiele telefoon.
Pup
Vrienden der blinden
Op deze blog vind je allerhande informatie m.b.t. ons opleidingscentrum voor geleidehonden terug. Dit kan gaan van verhalen over onze nieuw afgestudeerde superhelden, alias onze geleidehonden, tot interviews met onze medewerkers en over allerhande activiteiten, waaraan kan deelgenomen worden.
Wit hondje

Themagroep Geleidehondgebruikers

De Themagroep geleidehondgebruikers
behartigt de belangen van geleidehondgebruikers, voor zover deze belangen betrekking hebben op het krijgen of hebben
van een geleidehond. Daarnaast geven wij informatie aan (potentiële) geleidehondgebruikers en aan iedereen die iets wil weten over het fenomeen “geleidehond”.

Een overzicht van geleidehondenscholen in Nederland en België vindt u elders op deze site.