Categorieën
Links

Geven en delen

Geven, delen en besparen

Op onderstaande sites kunt u terecht om spullen en kleding te geven of zelf te gebruiken. Ook sites waar u op andere wijze uw voordeel mee kunt doen, door te geven en te delen of om gratis op te halen. Zo hebben meer mensen plezier van minder spullen wat kostenbesparend werkt, ruimte bespaart of beter is voor het milieu!

Acties
Korting met kortingscodes, aanbiedingen en deals
Alles voor niks
Gratis Producten, Gratis Proefmonsters, Geld Terug Acties

Croqqer
Er zijn van die klusjes die je zelf niet kunt doen. Denk aan boodschappen doen, je medicatie ophalen of een lamp ophangen. Of je hebt een oppas nodig. Via Croqqer kun je op zoek naar een handige buur!

Derde Hands
Het doel van stichting Derde Hands is om in de ruimste zin van het woord kleinschalige, materiële hulp te bieden aan projecten in ontwikkelingslanden, ongeacht geloof of politieke overtuiging. De stichting zamelt tweedehands, afgeschreven of overcomplete goederen in die nog goed bruikbaar zijn. Ze is tussenpersoon tussen gever en project.

Dress for succes
Dress for Success is een vrijwilligersorganisatie die werkzoekenden voorziet van representatieve kleding en praktische ondersteuning om succesvol te kunnen solliciteren. Op deze manier helpen wij mensen op hun weg naar economische onafhankelijkheid.

Dress voor Success is er voor mensen met een minimuminkomen die onvoldoende financiële middelen hebben om zich passend te kleden voor een sollicitatie- of acquisitiegesprek. In onze winkels helpen wij je bij het samenstellen van een nieuwe outfit: deze moet zowel bij de functie als bij jou passen. Zo zorgen we er samen voor dat je representatief op je presentatie of sollicitatiegesprek verschijnt en de kans op een goede eerste indruk niet hoeft te missen.

GeluksrouteDe uitnodiging van de Geluksroute is heel simpel: waar word je gelukkig van en wil je dat delen? Die uitnodiging is voor iedereen, dus of je nu van yoga houdt of bellenblazen, van stilte of juist beweging, het kan allemaal. Ook een hele filosofische uitwisseling over geluk, over de maakbaarheid of dat het uberhaupt “ergens” door komt, of dat je het gewoon wel/niet bent, of dat er verschil is in de soorten geluk, het maakt niet uit. Want geluk delen brengt altijd meer geluk te weeg.

Gratis af te halenMarktplaats voor gratis goederen en spullen, maak een ander blij!

Gratis afhalen
Via deze site kunt u gratis tweedehands spullen afhalen!
GratisAfhalenOnline.nl is ontstaan door het idee om geld te besparen in tijden waarin huishoudens het financieel moeilijk hebben. Niet alleen om geld te besparen, maar ook om verstandig met ons milieu om te gaan. We hebben allemaal producten en spullen waar we weinig of haast niks mee doen. Gooi spullen niet zomaar weg, want er zijn mensen die krap bij kas zitten. En misschien wel in uw buurt of omgeving. Help elkaar daarom geld te besparen.

Gratis op te halen
Gratis producten plaatsen en afhalen, geven en delen dus.

Heel Nederland deelt
Op HeelNederlandDeelt kan je eenvoudig en veilig spullen, gereedschap, auto’s, diensten, klusjes, zorg, kennis en nog veel meer tijdelijk uitlenen of verhuren aan iedereen in jouw stad, dorp of buurt. In 3 stappen deel je heel eenvoudig en veilig spullen, gereedschap, klusjes, zorg en meer.
Heb jij spullen nodig of juist over? Heb jij een klus die gedaan moet worden of help je graag een ander? Deel, leen en ruil hier alles heel makkelijk met jouw buurtgenoten.

Inzameldoelen
het is helemaal van nu. Je ontdoen van datgene wat je eigenlijk niet nodig hebt in je huis. Dat geeft rust en een plek waar je prettig kan vertoeven. In 2013 zagen wij die trend al ontstaan. We hoorden toen al ‘maar waar láát je dan de spullen die je wegdoet, want weggooien vind ik zonde’. Sterker nog, het blijkt dat mensen zelfs makkelijker afstand doen van spullen als ze weten dat anderen er blij mee worden. En zo ontstond het idee van Inzameldoelen; in kaart brengen van organisaties die gebruikte spullen graag willen hebben.
Natuurlijk blijft de lokale Kringloop een topper om spullen aan te doneren. Maar er is veel meer dan ‘alleen’ maar de kringloop. Zo zijn er flink wat grote inzamelorganisaties die op regionaal niveau inzamelen.
Maar er zijn ook Sociaal Ondernemers die iets nieuws maken van oude spullen. En er zijn winkels die korting geven als je oude spullen bij ze inlevert.
Op inzamelorganisaties komt u direct terecht bij de diverse organisaties zoals Terre des Hommes en kringloopwinkels.

Mijn korting
Altijd tot 15% extra korting. Bij meer dan 1.900 webshops.

Nu gratis
Elke dag nieuwe gratis producten, zoals proefmonsters, samples, geld terug acties en leuke gratis acties.

NudgeNudge verbindt mensen en organisaties om initiatieven van onderaf te realiseren die zorgen voor een positieve en blijvende verandering in onze maatschappij.

OopoehStichting OOPOEH – Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier. Stichting OOPOEH stimuleert ouderen zich in te zetten als maatje, als OOPOEH, voor huisdieren in de buurt. OOPOEH wil hiermee drie vliegen in één klap slaan: ouderen helpen aan meer gezelschap en beweging, baasjes helpen aan een betrouwbare oppas en huisdieren helpen aan de aandacht en verzorging die zij nodig hebben.

Peer by
Leen spullen van mensen in de buurt. 80% van onze spullen gebruiken we niet vaker dan eens per maand. Waarom zou je kopen als je het ook kan lenen?

Repair caféWeggooien? Mooi niet! In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. In het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken. En er opnieuw de waarde van in te zien. Het Repair Café draagt bij aan een mentaliteits- verandering. Die is noodzakelijk om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving.

Baby
Stichting babyspullen
Stichting Babyspullen verzamelt landelijk gebruikte en nieuwe babyspullen en maakt daar babystartpakketten van. Deze pakketten verstrekken wij via diverse instanties gratis aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. Waarom wij dat doen? Omdat in Nederland 1 op de 9 kinderen opgroeit in armoede. In grote steden is dat zelfs 1 op de 4 kinderen… Wij vinden dat elk kind recht heeft op een goede start!

Thuis afgehaaldRuim 7.500 thuiskoks koken dagelijks veel heerlijke maaltijden. Zoek hier een maaltijd bij jou in de buurt. Kok kookt soep

Tips om te besparenBespaar op kosten en het milieu

Uitgestelde koffieHet is een systeem, heel eenvoudig, waarbij iemand vantevoren een kop koffie koopt voor iemand die het niet kan betalen. Je weet dus vooraf niet precies voor wie je bestelt. Het hoeft niet per se een koffie te zijn, het mag natuurlijk ook een andere (warme) drank zijn of een boterham of in sommige gevallen zelfs een complete maaltijd. Deze traditie is begonnen in Napels (Italië), maar begint zich nu razendsnel over de wereld te verspreiden.

United wardrobe
Veilig tweedehands kleding kopen en verkopen.
United Wardrobe is een sociale marktplaats voor het kopen en verkopen van kleding. Het is onze missie tweedehands kleding overal ter wereld de norm te maken. Er is al zo veel kleding op deze planeet, waarom zouden we altijd maar nieuwe kleding kopen als er al zo veel leuks ter beschikking is?
Wij zijn er om jou een kijkje in de kledingkast te geven van alle modeliefhebbers ter wereld. Veilig, gemakkelijk en met een support die jou altijd bijstaat.

Weggeefwinkels
Een weggeefwinkel is sociaal cement van een wijk en een winkel waar spullen gratis te verkrijgen zijn. Een wezenskenmerk van een weggeefwinkel is onvoorwaardelijkheid, dat iedereen er welkom is, zowel om spullen te halen als om spullen te brengen, dus zonder dat hier voorwaarden aan worden gesteld. Omdat hergebruik beter is voor het milieu, en weggeefwinkels doorgaans kampen met grote overschotten, is er ook bepaald geen aanleiding om de 1 wel en de ander niet toe te laten.