Kunst en kunstenaars

Sites over kunst en van kunstenaars

Uitgebreide verzameling website die zich richten op kunst, cultuur en kunstenaars maar ook vele sites van de kunstenaars zelf.

Adriaan Seelen
Alex Fabry
Amsterdams fonds voor de kunst
Angelique in beeld
Art Supplies
Artistixartistix.nl – maakt beeldhouwen mogelijk
ARTS & CRAFTS HOLLAND
Kunstschilder

BEELDHOUWWINKEL AMSTERDAM
BICK ART SUPPLIES

Creapoelka

George Kabel

Gerard Strik

Hester Pilz

Jeroen Stok

Kleinkunstcafé
Kunst Ensuite
Kunst zonder zien
Voor wie:
– kunstliefhebbers met een visuele handicap
– inrichters van een tentoonstelling, evenement, ..
– kunstenaars met een visuele handicap
Wat:
– informatie over toeganklijke musea
– agenda van toegankelijke rondleidingen, en evenementen
– verslagen over rondleidingen e.d.

Leendert Wijtman

Mieke Siemons
Museum voor kunst Arnhem

Paul Bogaers

Rob Schrama
Roger Ravelli
Beeldhouwer

Stichting Kubes
Deze stichting staat voor Kunst en cultuur voor Blinden en Slechtzienden. De stichting heeft als doel het bevorderen van deelname van mensen met een visuele beperking aan het culturele leven. Naast exposities met werk van blinde en slechtziende kunstenaars, organiseert KUBES speciale excursies, cursussen en beeldhouw weekends voor deze doelgroep. Tevens adviseert de stichting musea inzake verbetering van de toegankelijkheid van hun collecties voor mensen met een visuele beperking. KUBES geeft regelmatig een nieuwsbrief uit.
STICHTING MEGA GALLERY
Studio R
studio XploStudio Xplo staat voor eXplore (ontdekken). Of het nu gaat om leren tekenen naar de waarneming, portret- of modeltekenen, leren aquarelleren, schilderen met olieverf op waterbasis, acrylverf en/of materieschilderen.

Wereldbeeld

Musea

Breda’s museum
Stedelijk Museum Breda is het jongste stadsmuseum van Nederland. Het museum is het ideale vertrekpunt voor iedereen die de kunst en geschiedenis van Breda en omgeving wil ontdekken. Naast een overzicht van zijn rijke collectie toont het museum wisselende tentoonstellingen. Projectruimte NEXT is bestemd voor samenwerking met partners uit de stad. De verrassende veelzijdigheid maakt Stedelijk Museum Breda aantrekkelijk voor een breed en landelijk publiek.

Cobra Museum Amstelveen
De Pont Stichting voor Hedendaagse Kunst
Dordrechts museum
Groninger museum
Het Noordbrabants museum
Limburgs Museum Venlo
Het Limburgs Museum is een dynamisch, cultuurhistorisch museum, dat verhalen van Limburgers vertelt en verbeeldt, met families als belangrijkste doelgroep.
De collectie van het Limburgs Museum verbeeldt de verhalen en nodigt uit tot interactie. Het museum toont spraakmakende wisseltentoonstellingen over aansprekende
en interessante onderwerpen met bekende merken en namen én organiseert aantrekkelijke evenementen die toegankelijk zijn voor het grote publiek en constant
voor vernieuwing en sensatie zorgen.
Maritiem museum Rotterdam
Museum Boerhaave Leiden
Rijksmuseum Boerhaave is de schatkamer van de wetenschap en de geneeskunde. Neem een kijkje en ontdek de wereld van wetenschap.
Museum Boijmans Van Beuningen
Museum Catharijneconvent Utrecht
Museum Het Valkhof Nijmegen
Museum Hilversum
Museum Prinsenhof Delft
Museum Speelklok Utrecht
Natuurmuseum Brabant
Philips Museum Eindhoven
Rijksmuseum Amsterdam
Stadsmuseum Tilburg
Stedelijk museum Amsterdam
Textielmuseum Tilburg

Prijs

Het Oogfonds, het Van Abbemuseum en Stichting Dedicon hebben de handen ineen geslagen om musea te stimuleren de collectie of een deel daarvan toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking. Wist je dat in Nederland 350.000 mensen blind of slechtziend zijn? Zij kunnen niet zoals anderen kijken naar de collectie van een museum. De uitdaging is om iemand die niet kan kijken, toch te raken.
Binnenkort (medio 2016?) worden Nederlandse musea uitgenodigd mee te dingen naar de eerste RAAK Stimuleringsprijs. Ook jouw stem telt hierbij! Zodra de finalisten bekend zijn kun je stemmen op jouw favoriet.
Raak stimuleringsprijs

2018Verzetsmuseum wint RAAK Stimuleringsprijs
Museon wint tweede prijs
Derde prijs voor Voerman Museum Hattem

In 2017 wint Museum Boijmans Van Beuningen.
De tweede prijs is voor Museum Speelklok en de derde prijs voor het Tropenmuseum.

Prijswinnaar 2016