Digitale toegankelijkheid

Nu we er weer meer op uit kunnen, willen we dat iedereen dat kan. Daarom vragen we in de Week van de Toegankelijkheid aandacht voor toegankelijke winkels, horeca, theaters, natuurgebieden, sportaccommodaties, festivals etc. Maar online meedoen is en blijft net zo belangrijk. Daarom vragen we in de Week aandacht voor digitale toegankelijkheid. Iedereen moet overal mee kunnen doen, online en op locatie: Uit en Thuis!
Computerscherm

Digitale toegankelijkheid

Vandaag start de Week van de Toegankelijkheid met allemaal evenementen om (digitale) toegankelijkheid te verbeteren. Op deze dag is vanuit Stichting Appt de Ontoegankelijk app gelanceerd. Met deze app kun je makkelijk een melding maken van ontoegankelijke apps. Deze is te downloaden via deze link: apps.apple.com/nl/app/ontoegankelijk/
Vrouw achter pc

Na het ontvangen van een melding leggen wij contact met de ontwikkelaars. Omdat we zelf apps ontwikkelen kunnen we ze ook helpen met het oplossen van het probleem.

Stichting Appt is in 2020 opgericht. Missie: apps voor iedereen toegankelijk maken. Dit wordt bereikt door kennis te delen, diensten te verlenen en gebruikers met een beperking te helpen.

Paal met richtingwijzer
Stichting Appt over Digitale toegankelijkheid
Ontoegankelijk.nl
Toegankelijkheid van het web, verzameling links (interne link)

Vanuit het TOG heb ik de afgelopen weken vele sites getoetst op hun toegankelijkheid en bruikbaarheid. Dit betrof sites van huisartsen, fysiotherapeuten en tandartsen, gevestigd in Tilburg. U kunt hierover een kort verslag lezen op de site van het TOG.