Be my eyes, nieuwe app waarmee een vrijwilliger blinden helpt

Be my eyes, help blinden door op afstand mee te kijken

Be my eyes is een nieuwe app die een vrijwilliger, waar ook ter wereld, koppelt aan een blinde of slechtziende. Als de persoon met visuele handicap hulp nodig heeft kan hij een oproep plaatsen. Als een vrijwilliger deze accepteert wordt een videoverbinding tot stand gebracht. Zodoende kan hulp geboden worden bij bijvoorbeeld het voorlezen van een gebruiksaanwijzing, een etiket, houdbaarheidsdatum of wat dan ook.

Mobieltje

Vrijwilligers die de app hebben geïnstalleerd krijgen af en toe een melding op hun toestel dat een blinde graag hulp wil. Net als bij een telefoongesprek kan de vrijwilliger de oproep accepteren of weigeren.

Vele vrijwilligers

Het aantal vrijwilligers dat zich heeft aangemeld is meer dan tien keer zo hoog als het aantal blinden en slechtzienden. Dat is gunstig, omdat er dan altijd wel een vrijwilliger beschikbaar is, is het idee. De app houdt bij hoeveel keer een vrijwilliger iemand heeft geholpen en deelt daar punten voor uit.

Voorlopig is de app gratis. Mogelijk moet er vanaf september voor betaald worden.
Momenteel kan de app uitsluitend gebruikt worden in combinatie met de Iphone of Ipad.

Meer info en download

eyes

Nieuws september 2023!

Be My Eyes, het bedrijf achter de ‘Be my Eyes app’ heeft de ‘Be My AI’ functie vrijgegeven. Met deze nieuwe functie kunnen blinden en slechtzienden hun hulpvragen voortaan niet alleen aan vrijwilligers, maar ook aan Artificial Intelligence voorleggen. De functie is vooralsnog gratis te gebruiken.
 
De app, bekend van het koppelen van ziende vrijwilligers aan blinden en slechtzienden, werkt al sinds begin dit jaar samen met Open AI, het bedrijf achter de technologie van onder andere Chat GPT. Door AI in de app te implementeren kunnen hulpvragen nu ook zonder hulp van vrijwilligers beantwoord worden.
Nadat de afgelopen maanden veel in de beta fase getest is, is de functie nu dus beschikbaar voor iedereen die de app gebruikt.

Gebruikers die een foto maken krijgen een beschrijving via AI en kunnen aan de hand hiervan vervolgvragen stellen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk een ruimte tot in detail te laten beschrijven of hulp te krijgen bij de bediening van apparaten.
“Met de ‘Be My AI’ functie hopen we blinde en slechtziende gebruikers beter te helpen met het uitvoeren van dagelijkse taken.” Aldus Mike Buckley, CEO van Be My Eyes in een persbericht. Wie er met de virtuele assistent niet helemaal uit komt, kan nog altijd terugvallen op een ziende vrijwilliger.

Bron: De Voorste kamer