Connect2music helpt blinden muziek te beoefenen

Connect2music

Als je blind bent of slechtziend is zingen of het bespelen van een instrument minstens net zo belangrijk als wanneer je goed kunt zien. Je moet er soms wat extra’s voor doen. Het instuderen van een muziekstuk kost meer tijd. Je hebt soms hulp nodig. En ook doorzettingsvermogen.
Maar je krijgt er ook veel voor terug!
Muzikant
Connect2music is een programma dat tot doel heeft om blinden en slechtzienden meer mogelijkheden te geven om muziek te beoefenen. Daarvoor moet nog veel gebeuren in het toegankelijk maken van partituren (bladmuziek in braille, vergroot en in hoorbare vorm) en het muziekonderwijs. Ook op het gebied van bewustwording en deelname is nog veel te doen. Connect2music heeft dit als doel.
Muzieknoten komen uit muziekbox
Jos Jansen is blind. Hij bespeelt een bijzonder instrument, de luit! De muziek uit de Renaissance periode past heel mooi bij dit instrument.
Het interview met Jos laat zien wat muziek voor iemand betekent.

Fred van Stek
Projectcoördinator/fondsenwerver
Telefoon 06 5318 3659
fvstek@connect2music.nl
www.connect2music.nl
en programma opgesteld dat muziekactiviteiten door blinden en slechtzienden wil bevorderen. Dit programma heeft een looptijd van 4 jaar, waarin een aantal projecten worden opgezet en uitgevoerd. Lees meer hierover onder ‘Organisatie’.
Mannetje op gitaar
Via deze site presenteren zich organisaties, die actief zijn op het terrein van muziekbeoefening door mensen met een visuele beperking. Via deze site kunnen musici contact opnemen met leden van een expertteam. Het expertteam kan u helpen met problemen die u bij de muziekbeoefening tegenkomt.