Ervaringstocht, -museum en dinner in the dark

Een ervaringstocht, ervaar de wereld zonder te zien met je ogen

In het donker gezien

In een rustiek kerkje in Velsen-Noord zijn alledaagse situaties levensecht nagebouwd – in het volslagen donker. De ervaringstocht begint in een park: grint knarst onder de schoenen, planten verspreiden hun geur en vogels zingen ‘t hoogste lied. Met behulp van een taststok en aanwijzingen van de gids gaat ‘t langs verschillende objecten die pas zichtbaar worden als u er de hand op weet te leggen. Via een winkeltje komt u op straat.
Blinde met zwarte bril en taststok

Wat ligt er op de marktkraam uitgestald?
Durft u over te steken met behulp van de rateltikker?
Via een pad van ribbeltegels, langs muren en deuren (het vinden van een deurbel is nu niet zo gewoon meer), komt u bij de bar. In de bar kunt u een drankje bestellen, en afrekenen, in het donker en u zult merken hoe gemakkelijk dat gaat.
Aan een tafeltje even napraten, waarbij u vragen kunt stellen aan de gids. En voor wie wil, de DISCO!

De ervaringstocht "In het donker gezien" maakt mensen bewust van niet-visuele zintuigen. De bezoeker ervaart aan den lijve hoe het is om gebruikt te maken van andere zintuigen dan de ogen. Voeg deze vermogens toe aan "het zien" en u ervaart de wereld met ál uw zintuigen.
Daarnaast ontstaat meer begrip voor de situatie van mensen met een visuele handicap in onze huidige samenleving.

In het donker gezien In het donker gezien: voor iedereen die een bijzondere ervaring wil opdoen.

muZIEum

Het muZIEum is een ervaringsmuseum en doemuseum in één.
In dit ervaringsmuseum kunnen bezoekers op bijzondere wijze kennismaken met het wonder van het zien en de onbekende wereld van het niet-zien.

Muzieum
MuZieum leukste uitje van Gelderland interne link
Meer info over het MuZieum interne link

Blinde Kuh

blindekuh, bar restaurant kultur bildung im dunkeln in Zürich und Basel
Kip en wijn
Blinde Kuh

Ctaste amsterdam

CtasteDineren in het donker
In voledige duisternis dineren, een bijzonder uitje!

C the city

De mensen achter Ctaste komen met iets nieuws: CtheCity.
Een stad waar je kan rondlopen en alles kan beleven, in het donker. Beleef alles wat je kent van Amsterdam met je andere zintuigen en kom erachter hoeveel jij herkent. Je stadsgids bij CtheCity is blind of slechtziend. CtheCity opent 1 augustus. We zijn druk aan het werk om een onvergetelijke belevenis neer te zetten en nog meer echte banen voor blinden te creëren.

CtheCity is leuk als uitje met vrienden, je collega’s of met school, maar ook als special event voor je klanten en relaties.

Helaas sloot CtheCity in mei 2019 haar deuren!

Dans le noir

Vous allez vivre une expérience extraordinaire, manger ou boire un verre dans l’obscurité totale…
Si cette idée vous a paru de prime abord un peu étrange, c’est qu’en occultant le sens dominant de la vue, l’individu engage naturellement une profonde remise en question.

Dans le noir

De beleving – ervaren hoe het is om met een geleidehond te lopen

Hond wordt uitgelaten

Veel mensen vragen zich af hoe het is om een visuele beperking te hebben en je te laten begeleiden door een blindengeleidehond. Hier heeft KNGF Geleidehonden op ingespeeld door de blindengeleidehondenbeleving in het leven te roepen. De blindengeleidehondenbeleving laat door middel van virtual reality een persoon ervaren hoe het is om een visuele beperking te hebben en begeleid te worden door een geleidehond.

Het doel van deze simulator is het bewustzijn te vergroten van wat het betekent om niet te kunnen zien in een wereld die volledig is ingericht op ziende mensen. Dagelijkse situaties voor mensen met een visuele beperking worden nagebootst met behulp van een loopband, een virtual realitybril en een geleidehondenbeugel.
Geleidehondenbazen krijgen nog altijd weinig begrip van het publiek. Regelmatig worden zij vanwege de aanwezigheid van de hond geweigerd in taxi’s en in openbare gelegenheden. Ook worden de signaalstokken van geleidehondenbazen nog steeds genegeerd bij een oversteekplaats door fietsers en automobilisten die niet op de rood-witte stok letten.
Dit en andere onnodige situaties hopen we steeds minder te laten voorkomen door meer bewustwording te creëren met onze geleidehondenbeleving.

De beleving

Dineren in het Donker

Bartiméus Beleving organiseert Dineren in het Donker om mensen op een creatieve manier bewust te maken van de wereld van het niet-zien. In volledige duisternis serveren we culinaire verrassingen. Ervaar zelf hoe het is als u niets kunt zien en andere zintuigen het overnemen. De diners vinden plaats in Hotel Restaurant Oud London in Zeist.
Mannetje eet vlees
Dineren in het donker

Nocti Vagus

Besuchen Sie  Berlins berühmtes Dunkelrestaurant und die erste Dunkelbühne Deutschlands. Sie werden begeistert sein!
Entdecken Sie die faszinierende Welt der Sinne im Dunkelrestaurant NOCTI VAGUS.

Dunkelrestaurant NOCTI VAGUS – IHR TOR IN EINE ANDERE WELT

Nocti Vagus

Dunkelrestaurant ‘unsicht-Bar’

Deutschlands erstes Dunkelrestaurant in Köln, Berlin und Hamburg.
Schmecken!   riechen!   fühlen!   hören!

Unsicht bar