Regie in eigen handen houden dankzij braille

Regie in eigen handen dankzij braille

NLBB Vereniging voor Leesgehandicapten strijdt in 2015 voor braille leren op alle leeftijden

Den Haag, 5 januari 2015 – Gisteren was het Wereld Brailledag. Voor NLBB Vereniging van Leesgehandicapten het moment om haar doelen voor 2015 naar buiten te brengen. De Vereniging werkt al jaren aan promotie rondom braille en braille leren. Nieuw dit jaar is meer aandacht voor leesmogelijkheden voor de jonge generatie blinden en slechtzienden. Ook blijft de Vereniging strijden voor het leren van braille op latere leeftijd. Iets dat lang werd afgeraden, maar nu een keerpunt heeft bereikt. Voor zowel jong als oud biedt braille immers de mogelijkheid om de regie in eigen handen te houden.

De hand van Kim op braille

Interne links

Braillekado, geef een kado in braille

Het brailleschrift

Braillestudio

Light for the world

LIGHT FOR THE WORLD is vastbesloten om blinde mensen in ontwikkelingslanden braille aan te leren zodat ook zij onderwijs kunnen volgen en opnieuw deelnemen aan het het sociale, economische, politieke en culturele leven. Op die manier kunnen ook zij de regie over hun leven houden.
Daarom zorgt LIGHT FOR THE WORLD voor het trainen van docenten en de productie van lesmateriaal in braille.

See you foundation
Per 1 januari hebben we een nieuwe naam: SeeYou! We gaan als zelfstandige organisatie verder en kunnen daardoor nog effectiever, en nog dichter bij het hart van onze organisatie, opkomen voor mensen met een beperking. Dat doen we met een nieuwe naam – SeeYou- die alles zegt over onze drive: mensen met een handicap zien! 

De nieuwe naam ‘SeeYou – Including everybody’ laat zien waar we vandaan komen, en wie we richting de toekomst willen zijn. In 1982 richtten oogarts Martien en zijn vrouw Jenny Cozijnsen onze organisatie op om concrete oplossingen te bieden voor kinderen en volwassenen met een visuele beperking. Dat is wat we nog steeds doen. We zetten ons in voor een inclusieve samenleving, waarin alle mensen met een handicap gezien worden. Dat doen we vanuit dezelfde drijfveer als 38 jaar geleden: ieder mens is waardevol en kostbaar, naar Gods beeld geschapen.