Pornhub biedt audiodescriptie voor blinden en slechtzienden

Pornosite Pornhub komt met audiodescriptie

Sekswebsite Pornhub heeft een nieuwe optie geïntroduceerd voor opgewonden blinden en slechtzienden, zo meldt Dagblad de Limburger. Ze kunnen voortaan, als ze een heet filmpje willen ‘bekijken’, kiezen voor een professionele voice-over bij de populairste video’s. Die vertelt dan gedetailleerd wat er allemaal op het scherm gebeurt.
Sexy meisje slaat benen over elkaar en knipoogt
Pornhub maakte vorige week bekend dat het de ‘Described Video’-optie lanceert. De meest bekeken filmpjes krijgen een audiobeschrijving waarin de soms bizarre geluiden die te horen zijn in de seksvideo’s, netjes toegelicht worden. Een vriendelijke stem vertelt bijvoorbeeld dat een ‘een vrouw met verward haar op een bed gaat liggen en dat een man haar begint te masseren’.
De rest laat zich raden. Humping

Toegankelijkheid

Inmiddels zijn al 50 populaire ‘heteroseksuele, vrouwvriendelijke, homoseksuele, bi- en transseksuele video’s’ met de nieuwe optie uitgerust. In de toekomst wordt dat arsenaal nog verder uitgebreid. Professionele stemacteurs lezen de prikkelende voice-overs in, en voor doven en slechthorenden is er overigens ook nog een ondertiteling.

Het bedrijf liet in een verklaring weten dat het wil onderzoeken hoe het slechtzienden beter kan dienen. “We willen onze site voor iedereen toegankelijk maken”, zo staat in een statement.

Pornhub treedt met het initiatief in de voetsporen van Facebook en Twitter, die hun platformen eveneens toegankelijker proberen te maken voor slechtzienden.

Website Pornhub

Bron: Dedicon
21 juni 2016

Een vrouwenstem laat in de described video aan de kijker (of beter gezegd luisteraar) weten wat de personages in de video doen. Blinden krijgen werkelijk alles te horen: de haarkleur, leeftijd, outfit en positie van de acteurs. Het gekreun en geluid van bepaalde lichaamsdelen die tijdens de daad tegen elkaar kletsen vertellen ten slotte niets over de context.
Vrouwtje stript

Nieuwtje juni 2018:

De erotische tegenhanger van YouTube liet in een persbericht weten dat het toevoegen van ondertiteling is bedoeld om ook doven en slechthorenden een optimale gebruikerservaring te bieden. Corey Price, Vice President van Pornhub, zei hierover het volgende: “Hier bij Pornhub is het belangrijk dat we blijven voldoen aan alle behoeften van onze gebruikers en de inhoud voor iedereen toegankelijk maken.”
De lancering van de speciale categorie ‘Closed Captions’ werd geïmplementeerd door Pornhub Cares, de filantropische divisie van de site die verschillende andere initiatieven heeft gerealiseerd. Zo werd onlangs het platform geoptimaliseerd voor gebruikers met een visuele beperking door het toevoegen van grotere tekst, aangepaste kleurcontrasten en sneltoetsen.

Nb. Helaas is de bron van deze tekst offline gehaald! (maart 2023)
Lees ook Online erotiek voor blinden