Online erotiek voor blinden

Erotiek toegankelijk voor blinden

De Nederlandse erotische verhalensite Sexverhalen.com introduceert verhalen die meer toegankelijk zijn gemaakt voor mensen met een visuele handicap. Het concept is uniek in Nederland.
blond meisje, erotiek?
Op een speciale pagina vind je luisterverhalen. Elk luisterverhaal bevat bovenaan de pagina een audiobestand. Hierdoor kunnen ook bezoekers met een visuele beperking eenvoudig genieten van een erotisch seksverhaal. Natuurlijk kun je ook zonder een visuele beperking genieten van de luisterverhalen en erotiek. Deze zijn stuk voor stuk ingesproken door een dame met een zwoel en sexy stemgeluid. Je kunt ook meelezen met de luisterverhalen. Onder het audiobestand staan de te beluisteren verhalen uitgeschreven.

Visueel beperkten krijgen verbeterde mogelijkheid tot online erotiek

Door Redactie Medicalfacts / Alida

De Nederlandse erotische verhalensite Sexverhalen.com introduceert verhalen die meer toegankelijk zijn gemaakt voor visueel beperkten. Het concept is uniek in Nederland. Al gebruiken blinden en slechtzienden diverse (voor)leestools om het web te kunnen lezen, Sexverhalen.com is de eerste die de visueel beperkten een mogelijkheid biedt de verhalen te beluisteren zonder de gewenste erotische spanning weg te laten.
Strippend vrouwtje
Na gesprekken tussen de beheerder van de website en blinde bezoekers bleek dat het spannender wordt gevonden wanneer een erotisch verhaal door een dame zou worden voorgelezen. De seksuele spanning zou missen wanneer de verhalen met behulp van software worden voorgelezen. Na kort onderzoek besloot de beheerder de verhalen in te laten spreken door dames met een zwoel stemgeluid. “Dit klinkt vele malen beter en spannender dan de gecomputeriseerde stem van mijn screenreader die de tekst op het beeldscherm voorleest,” was een van de reacties van een blinde bezoeker.

Sexverhalen.com heeft een speciale sectie aangemaakt waar deze luisterverhalen te vinden zijn. Deze sectie is gemakkelijk te vinden in het menu van de website en bevat meerdere verhalen. Wanneer een luisterverhaal geopend wordt, zal de blinde of slechtziende niet eerst vele links en tekst hoeven te scannen met zijn/haar screenreader, doordat het audiobestand vrijwel bovenaan de pagina is geplaatst.

Brede doelgroep

Bezoekers van de website hoeven echter niet blind of slechtziend te zijn om deze verhalen te beluisteren. Uit onderzoek is gebleken dat ook mensen zonder visuele beperking het fijn vinden om voorgelezen te worden en te luisteren naar een sexy stem als het erotische verhalen betreft.
Bron: ANP Persupport

Lees ook Pornowebsite Pornhub biedt audiodescriptie.
Sinds medio 2018 bieden zij tevens ondertiteling voor doven en slechthorenden;
Doof geworden van het masturberen: Pornhub levert vanaf nu ondertiteling! Zie voor meer info de link opgenomen in bovengenoemde pagina.