Naturally Tasty geeft speciale aandacht aan slechtziende en blinde mensen

Naturally Tasty plaatst braille op verpakking verse bio-soep

Naturally Tasty brengt als eerste in de Nederlandse markt een nieuwe 100% verse biologische soep met een verpakking waarin de naam van de soep in brailleschrift is geschreven, speciaal geïntegreerd voor consumenten met ernstige visuele beperkingen en voor blinden. Braille op de nieuwe verpakkingen komt in 3 talen: Nederlands, Frans en Duits.

Naturally Tasty wil meer aandacht vragen voor mensen met visuele beperkingen. “Wij vinden dat er meer gedaan kan worden voor deze groep mensen. Naturally Tasty vindt het belangrijk om andere bedrijven te stimuleren om dezelfde stappen te nemen en de winkelervaring te verrijken voor alle consumenten in Nederland, ook voor consumenten met beperkingen”, vertelt Souhaïb Aouini.
Kok kookt soep
Zo introduceren zij het eerste verse bio-product in Nederland met braille. “Het gaat om een verse, biologische en gezonde maaltijd die een verpakking heeft die geschikt is voor consumenten die alleen producten kunnen identificeren met braille. Op deze manier kunnen wij samen met onze retail en groothandel partners mensen met visuele beperkingen, vooral blinden, een betere winkelervaring bieden in de Nederlandse supermarkten.”
Naturally Tasty is van plan om verschillende donaties te doen aan instellingen die zich dag en nacht bezig houden met slechtziende en blinde mensen.

Over Naturally Tasty

Steeds meer mensen willen vegetarisch en/of biologisch eten. Naturally Tasty ontwikkelt, produceert en verkoopt duurzame voedselproducten. De startup uit Nijmegen combineert trends zoals vegan, biologisch en wereldkeuken in een reeks soepen. “De producten van Naturally Tasty lijken op thuis gekookte maaltijden en zijn handig voor bijvoorbeeld werkenden en studenten: Bereid in enkele minuten, zonder afbraak te doen aan de smaak of kwaliteit.”
Man roert in pot eten
Souhaïb geeft het aan dat het team van Naturally Tasty het belangrijk vindt dat alle consumenten, van kinderen tot senioren, het verdienen om gezonde producten in de winkelschappen te kunnen vinden. “Zelfs tijdens deze vervelende coronacrisis. Dit gaat ons namelijk helpen om het komende jaar een sterker immuunsysteem te ontwikkelen. Daarom willen wij graag onze soepen juist bij alle winkelketens introduceren. Onze missie is om iedereen de mogelijkheid te geven om een gezonde maaltijd te eten. Thuis, op school, op kantoor, binnen een fabriek en productie omgevingen, bij fastfoodketens, voor medewerkers binnen ziekenhuizen en bewoners en medewerkers binnen seniorenhuizen en/of bij verzorgingshuizen. Ook willen wij verse biologische producten aanbieden tegen een betaalbare prijs. Op deze manier kunnen wij ook aanmoedigen om gezonder te eten.”

Souhaïb: “Alle onze verse soepen hebben een houdbaarheidsdatum van +55 dagen. Wij hebben veel tijd geïnvesteerd om een verse biologische soep met ongeveer 8 weken houdbaarheid te ontwikkelen.”

Voor meer informatie:
souhaib@naturallytasty.com
www.naturallytasty.com

Bron: Biojournaal
24 december 2020