Able2 Europe B.V. en Worldwide Vision slaan de handen ineen!

De totaalleverancier van zorg- en revalidatiehulpmiddelen Able2 Europe BV uit Zevenbergen heeft Aukjor BV overgenomen, een bedrijf uit Oisterwijk dat met handelsnaam Worldwide Vision gespecialiseerd is in hulpmiddelen voor blinden en slechtzienden. Met de overname van Worldwide Vision, dat in 1996 opgericht is door Rinus Snoeren, breidt Able2 Europe BV het huidige portfolio uit en onderstreept het de ambitieuze groeiambities.

Able2 Europe BV is opgericht in 2002 en is de totaalleverancier van zorghulpmiddelen en revalidatiehulpmiddelen voor jong en oud. Ze importeert innovatieve zorg- en revalidatiehulpmiddelen vanuit de gehele wereld en levert uitsluitend via de vakhandel: medische speciaalzaken, mediotheken, thuiszorgwinkels, webwinkels, revalidatiewinkels, apotheken, groothandels en zorginstellingen. De hulpmiddelen zijn toegankelijk en hebben een buitengewoon goede kwaliteit. Zij zijn erop gericht het leven van patiënten eenvoudiger en mobieler te maken.

Voor iedereen

Uit een recente prognose van het CBS blijkt dat de gemiddelde levensverwachting van 60-jarigen in 2040 drie jaar hoger is dan in de periode 2013-2016. Ouderen leven steeds bewuster en gezonder, ze bewegen meer en letten op hun voeding. “Eén op de zes ouderen van boven de 60 geeft aan beperkingen te hebben. Maar ook jongere mensen krijgen steeds vaker (chronische) aandoeningen en beperkingen. Voor iedereen, jong en oud, met of zonder beperking, heeft Able2 wat te bieden,” aldus managing director Richard van Eekelen van Able2 Europe B.V.
Blinde met taststok en zwarte bril
“Met ons bedrijf vormen wij een schakel tussen de medische wetenschap, de artsen, ergotherapeuten, zorgverleners aan de ene kant, en de productontwerpers, technici en engineers aan de andere kant. Met de overname van Worldwide Vision voegen we een nieuw klantsegment toe aan ons portfolio en breiden we onze productrange uit. Bovendien kunnen we door de grote gemene deler op veel vlakken synergievoordelen bewerkstelligen. Worldwide Vision zal nog sterker uit deze overname komen. Onze groeiverwachting is dat wij de omzet van Worldwide Vision binnen 3 á 5 jaar verdubbelen.”

Grote afzetmarkt

Able2 deed al eerder overnames om het productportfolio uit te breiden. In 2008 werd Spinal Product Ltd. gekocht, een fabrikant van zit-, rug-, hoofd- en positioneringkussens. Isagi Ltd is geacquireerd in 2017; dit bedrijf is gespecialiseerd in antislip materiaal voor veiligheid en grip in en rond het huis en op de werkvloer. Gezien het enorm brede afzetkanaal levert Able2 deze productlijn ook aan andere branches, zoals de auto- en botenindustrie.

Bron: able2.nl
1 augustus 2022-