Vrijwillige voorlezers gezocht

Vrijwillige voorlezers van Dedicon maken 70.000 surprises

Met Sinterklaas en de Kerstdagen voor de deur zijn veel Nederlanders op zoek naar een passend cadeautje voor familie en vrienden. Een boek is een van de meest gekochte cadeaus voor in de schoen of surprise. Maar wat als je moeder, opa of kindje blind, slechtziend of dyslectisch is? De vrijwillige voorlezers van Stichting Dedicon in Rijswijk (ZH) en Grave (NB) hebben er in de loop der jaren voor gezorgd dat er voor deze groep mensen een virtueel pakhuis is met een collectie van 70.000 gesproken romans en jeugdboeken.
Boek

Audiolezen: onbeperkt toegang

Deze 70.000 surprises zijn tegenwoordig gewoon gratis online beschikbaar. Na inschrijving bij de bibliotheekservice Passend Lezen (www.passendlezen.nl) en het downloaden van de Daisylezer-app (voor iOS en Android) kunnen mensen met een leesbeperking met de feestdagen ook via smartphone of tablet genieten van de mooiste, leukste en spannendste nieuwe titels.

365 dagen Sinterklaas

Kerstman
Dit virtuele Sinterklaas- en Kerstmanpakhuis blijft verder uitbreiden om mensen nóg sneller de nieuwste titels in gesproken vorm aan te kunnen bieden. Daarom zoekt Stichting Dedicon meer vrijwilligers die willen meehelpen om 365 dagen per jaar voor Sinterklaas te kunnen spelen. Daarbij is er vooral vraag naar jonge (mannen-)stemmen die een paar uur per week (liefst in de avonduren of op zaterdag) tijd hebben om (school)boeken in te spreken. Maar uiteraard is iedereen die graag wil meehelpen om de wereld van mensen met een leesbeperking een stukje mooier en groter te maken, van harte welkom.

Ik hoor je graag!

Op de website Dedicon.nl kunnen geïnteresseerden via een online stemtest hun stem achterlaten voor een eerste kwaliteitsbeoordeling. Ze worden daarna uitgenodigd voor een van de auditiedagen op locatie om in een van de professionele studio’s een uitgebreide stemtest te doen. Meer stemmen betekent meer leesplezier voor mensen met een leesbeperking!

Meisje leest braille