Scribit is nu als app te gebruiken

Scribit nu ook als app verkrijgbaar

Bartiméus lanceerde op 21 november de Scribit app, waarmee het voor mensen met een visuele beperking nu ook mogelijk is om YouTube video’s met audiodescriptie op hun smartphone te bekijken. 
De app is een vervolg op het Scribit Platform, dat een jaar geleden gelanceerd werd. “Tot nu toe was het alleen mogelijk Scribit te gebruiken op laptop of desktop. De Scribit app is een belangrijke volgende stap naar een meer inclusieve wereld voor iedereen,” zo meldt Bartiméus.

De app is gratis te downloaden in de Apple Store en de Google Play store. 
QR code Apple Store  QR code Google Store

Bron: Voorste kamer

Van de website Scribit:

Video’s kijken is toch niets voor mensen die blind of slechtziend zijn?
Zeker wel! Want iedereen wil kunnen meepraten over de laatste grappige viral of bizarre nieuwsvideo. Of een instructie kunnen volgen voor het maken van de beste lasagne.

Scribit is een uniek en innovatief platform waarmee online video’s toegankelijk worden gemaakt voor mensen met een visuele beperking. Door audiodescriptie toe te voegen kunnen zij ook de hele video meebeleven. Het platform werkt op je laptop en desktop computer. Natuurlijk is het ook fijn om scribit op je devices te kunnen gebruiken, dat is nu ook mogelijk!

Scribit App nu live

Iedereen kan meedoen met Scribit. Je kunt bijvoorbeeld zelf beeldbeschrijving, of audiodescriptie, toevoegen aan video’s. Bekijk de tutorials en binnen tien minuten kun je aan de slag!
Heb je een visuele beperking? Dan hebben we hier voor jou een steeds groeiende bibliotheek van video’s met audiodescriptie. En zit die ene video die je graag wilt zien er niet tussen? Dan kun je hem aanvragen.

Zo zorgen we samen voor een meer toegankelijke wereld.