Scanner om toegankelijkheid apps te checken

Google biedt ontwikkelaars scanner om toegankelijkheid apps te checken

Met de nieuwe app Accessibility Scanner vertelt Google ontwikkelaars welke elementen in hun apps verbeterd kunnen worden om deze beter geschikt te maken voor gebruikers met onder andere een visuele beperking.

Accessibility Scanner

De app Accessibility Scanner werkt door de individuele schermen van een app grondig te scannen. Dit gebeurt met dezelfde systeemfuncties als die gebruikt worden door bijvoorbeeld screenreaders. Deze schermlezers worden gebruikt door blinden en slechtzienden en lezen voor wat er op het scherm te zien is.

Wanneer een scherm gescand is, krijgt de ontwikkelaar feedback over de elementen op dat scherm, zoals of een knop of element wel groot genoeg is, of de tekstkleur wel genoeg contrast biedt en of er omschrijvingen aan knoppen zijn toegevoegd voor schermlezers.
Enter
De app is een aanvulling op aanwijzingen die de officiële ontwikkelingsomgeving voor Android, Android Studio, ook al geeft bij het maken van applicaties.

Beschikbaarheid

De toegankelijkheidsscanner kan worden gedownload. Wanneer je de scanner opstart, dien je goedkeuring te geven dat de app alles op het beeld kan bekijken. Dit dien je weer uit te schakelen als je klaar bent met de app.

Meer info
Sander TUIT

Bron
24 maart 2016