Ondertiteling tv voorgelezen door GO-app

GO-app spreekt live ondertiteling uit

De Gesproken Ondertitel-app (GO-app) spreekt live de ondertiteling van nieuwsuitzendingen, series en films van 12 Nederlandse en 7 Vlaamse televisiezenders uit. Hiermee draagt de ontwikkeling van deze app bij aan de zelfstandigheid van de 350.000 mensen in Nederland met een visuele beperking en ruim 2,5 miljoen mensen met bijvoorbeeld dyslexie of een andere leesbeperking. Deze mensen zijn nu nog vaak gebonden aan hun eigen huis om met de in huis aanwezige apparatuur de ondertiteling te laten voorlezen.
tv

GO-app mobiel in gebruik

Karel Raven, directeur Solutions Radio: “De GO-app zorgt ervoor dat je niet gebonden bent aan een vaste locatie: je neemt overal je smartphone mee naartoe, dus je kunt ook overal realtime de ondertiteling lezen of horen. Inmiddels is de app door meer dan 200 blinde en slechtziende mensen én ook professionals uit de branche getest. Zij geven aan dat dit de eerste app ter wereld is die op zo’n eenvoudige wijze ervoor zorgt dat je de ondertitels van de programma’s realtime kan volgen”.

Eenvoudige bediening

De GO-app is eenvoudig te bedienen. Met horizontale veegbewegingen zap je eenvoudig van zender naar zender. Ook is het mogelijk de ondertitelteksten op de smartphone te vergroten of in zwart-op-geel of andere kleurstellingen te lezen.
Voor mensen die geen smartphone of tablet hebben, blijft het mogelijk de gesproken ondertitels met bijvoorbeeld een Webbox te beluisteren.

De app voor gesproken ondertitels is gratis te downloaden via de Google Play Store en de Apple App Store. Voor de app geldt een gratis proefperiode van 4 weken. Daarna zijn de kosten €5,95 per maand.

Meer informatie op www.gesproken-ondertitels.nl.
Webbox- gebruikers hoeven geen extra abonnement af te sluiten.

Voor meer informatie over de Gesproken Ondertitel-app of beeldmateriaal op hoge resolutie kunt u contact opnemen met:

Maaike van Zuilen
maaike@philogirl.nl
06 456 32 117
Sensotec Nederland Delft(TV-ondertiteling/Daisybox/Webbox)
Kalfjeslaan 38
2623 AJ Delft
verkoop@sensotec.com
015-262 59 55
www.webbox.nl
Sensotec Nederland Leusden
(Beeldschermen/braille/software)
Kastanjelaan 6
3833 AN Leusden
verkoop@sensotec.com
033-494 37 87
Sensotec Global – Belgium
Vlamingveld 8
8490 Jabbeke
sales@sensotec.com
+32 (0)50-39 49 49

Solutions Radio wordt zusterbedrijf van Lexima Reinecker Vision, Sensotec en Lexima

Na de overname van Lexima en Lexima Reinecker begin van 2020 neemt Falk Beerten per 1 januari 2022 het Nederlandse bedrijf Solutions Radio b.v. over. Solutions Radio legt zich, net als zusterbedrijven Lexima Reinecker Vision en Sensotec, toe op hulpmiddelen voor mensen met een visuele of andere leesbeperking.
Daarmee wordt de leidende positie van deze bedrijven op de Nederlandse en Vlaamse markt verstevigd, en ontstaan er bijkomende exportmogelijkheden.
Met deze overname bestaat de groep nu uit 4 bedrijven en ruim 100 personeelsleden . Een korte schets van de ondernemingen: Het Belgische Sensotec focust zich op de productie en verdeling van visuele hulpmiddelen (hard- en software) in België en daarbuiten. Lexima is het sterke internationale merk voor educatieve software en diensten voor de onderwijssector. Lexima Reinecker Vision concenteert zich als verdeler van visuele hulpmiddelen van de merken Reinecker, HumanWare, Jaws/Fusion/Zoomtext en Dolphin Supernova op de Nederlandse markt. En onder het merk Audiomaatjes maakt Solutions Radio online informatie en tv-ondertitels toegankelijk via innovatieve producten zoals de Webbox, de Go-box, de Vo-box, momenteel voornamelijk op de Nederlandse en Vlaamse markt.
Solutions Radio werd in 2003 opgericht. Sinds 2006 lag de focus op de bereikbaarheid en het toegankelijk maken van gesproken informatie met spraak. Het bedrijf maakte naam als uitvinder van slimme apparaten die het televisie kijken voor slechtziende en/of blinde mensen niet alleen mogelijk maar ook aangenaam maken. Terwijl de Vo-box ondertitels vergroot, leest de Go-box alle ondertitels voor. De Webbox is een veelzijdig multimediatoestel dat online informatie voorleest. Voormalig eigenaar Karel Raven laat een mooi bedrijf met een tiental gemotiveerde medewerkers over.