Ondertiteling tv voorgelezen door GO-app

GO-app spreekt live ondertiteling uit

De Gesproken Ondertitel-app (GO-app) spreekt live de ondertiteling van nieuwsuitzendingen, series en films van 12 Nederlandse en 7 Vlaamse televisiezenders uit. Hiermee draagt de ontwikkeling van deze app bij aan de zelfstandigheid van de 350.000 mensen in Nederland met een visuele beperking en ruim 2,5 miljoen mensen met bijvoorbeeld dyslexie of een andere leesbeperking. Deze mensen zijn nu nog vaak gebonden aan hun eigen huis om met de in huis aanwezige apparatuur de ondertiteling te laten voorlezen.
tv

GO-app mobiel in gebruik

Karel Raven, directeur Solutions Radio: “De GO-app zorgt ervoor dat je niet gebonden bent aan een vaste locatie: je neemt overal je smartphone mee naartoe, dus je kunt ook overal realtime de ondertiteling lezen of horen. Inmiddels is de app door meer dan 200 blinde en slechtziende mensen én ook professionals uit de branche getest. Zij geven aan dat dit de eerste app ter wereld is die op zo’n eenvoudige wijze ervoor zorgt dat je de ondertitels van de programma’s realtime kan volgen”.

Eenvoudige bediening

De GO-app is eenvoudig te bedienen. Met horizontale veegbewegingen zap je eenvoudig van zender naar zender. Ook is het mogelijk de ondertitelteksten op de smartphone te vergroten of in zwart-op-geel of andere kleurstellingen te lezen.
Voor mensen die geen smartphone of tablet hebben, blijft het mogelijk de gesproken ondertitels met bijvoorbeeld een Webbox te beluisteren.

De app voor gesproken ondertitels is gratis te downloaden via de Google Play Store en de Apple App Store. Voor de app geldt een gratis proefperiode van 4 weken. Daarna zijn de kosten €5,95 per maand.

Meer informatie op www.gesproken-ondertitels.nl.
Webbox- gebruikers hoeven geen extra abonnement af te sluiten.

Voor meer informatie over de Gesproken Ondertitel-app of beeldmateriaal op hoge resolutie kunt u contact opnemen met:

Maaike van Zuilen
maaike@philogirl.nl
06 456 32 117
Karel Raven
kraven@solutionsradio.com
06 539 131 51
www.webbox.nl

Over Solutions Radio

Solutions Radio in Delft is gespecialiseerd in het bieden van online (toegang tot) gesproken informatie voor specifieke gebruikersgroepen als blinden- en slechtzienden, laaggeletterden dan wel mensen met een leesbeperking. Doel: toegang geven tot nieuws, actuele informatie, gesproken ondertitels, lectuur en andere informatie als podcasts, hoorspelen en nieuwsbrieven van organisaties als Koninklijke VISIO, Bartimeus, Macula Vereniging en de Oogvereniging. Solutions Radio heeft naast de app ook in-huis een eigen media-speler (Webbox) ontwikkeld die gebruikers zonder PC of enige computerkennis eenvoudig toegang geeft tot informatie op het internet.