Jubileumfilmpje: 100 jaar inzet voor blinden en slechtzienden in 3 minuten

Jubileumfilmpje: 100 jaar inzet voor blinden en slechtzienden in 3 minuten

Dit jaar zetten wij ons al 100 jaar in voor mensen met een visuele beperking. Een mijlpaal waar we trots op zijn! In ons jubileumfilmpje ziet u in vogelvlucht dat er veel vooruitgang is geboekt. Maar ons werk is niet klaar, nog steeds is er veel te winnen.

We begonnen in 1915 met actie voeren voor een school. En met succes! Het filmpje toont u uniek historisch beeldmateriaal van deze school, waar kinderen met een visuele beperking een vak leerden waarmee ze hun brood konden verdienen. Dat was toen al onze droom: een toekomst waarin mensen met een visuele beperking niet aan de zijlijn staan, maar volop kunnen meedoen. Het filmpje maakt u ook duidelijk dat ons werk in de afgelopen 100 jaar sterk is gegroeid. We hebben veel bereikt voor blinden en slechtzienden.

Maar… tevreden zijn we daarmee niet. Ruim 350.000 mensen met een visuele beperking in Nederland – jong en oud – willen ook zelfstandig leven, naar school gaan, spelen, werken en ontmoeten. Dat is helemaal niet vanzelfsprekend in een samenleving die steeds visueler is ingesteld en steeds digitaler wordt. En lang niet iedereen weet wat er nodig is om blinde en slechtziende mensen een goede kans op ‘gewoon meedoen’ te bieden. Oplossingen in onderwijs, hulpmiddelen en onderzoek, daar maken wij ons sterk voor.
Meisje droomt
Zoals het filmpje afsluit: “Want ook als je niet goed kunt zien, heb je natuurlijk wel dromen. Van een leven dat anderen inspireert. Een leven, op je eigen, unieke manier.”

Bekijk nu zelf het bijzondere filmpje.

Bron: Bartimeusfonds

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Archief