Vegro krijgt steunpunten Visio

Vegro en Visio bundelen krachten

Koninklijke Visio, het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen en Vegro, specialist in hulpmiddelen gaan met elkaar samenwerken. Om zoveel mogelijk mensen te voorzien van informatie en advies over slechtziend- en blindheid start Visio vanaf 5 januari steunpunten in twaalf Thuiszorgwinkels in het noorden en oosten van het land.

Hulpvragen over visuele beperking

Vraagtekens

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen met een (zeer) beperkt zicht rond blijven lopen met vragen over leven met visuele beperking. Zij zijn gebaat bij advies en revalidatie op maat. De professionals van Koninklijke Visio kijken samen met deze cliënten naar de revalidatiemogelijkheden passend bij hun persoonlijke hulpvraag. Vragen over bijvoorbeeld lezen, tv-kijken, mobiliteit, vrijetijdsbesteding of het huishouden kunnen daarbij aan de orde komen. Ook persoonlijk en professioneel betrokkenen zijn welkom voor informatie en advies.

Spreekuur Visio in Thuiszorgwinkels Vegro

Met het starten van de steunpunten wordt mensen de gelegenheid geboden om zich in de eigen woonomgeving te oriënteren op de mogelijkheid wanneer het zicht vermindert. Alle Thuiszorgwinkels zijn bereikbaar voor mensen met een beperking en beschikken over een collectie hulpmiddelen voor slechtziende en blinden. Visio is in de Thuiszorgwinkels aanwezig met vaste maandelijkse spreekuren. Tevens met maandelijkse spreekuren op afspraak, telkens op dinsdagmiddag van 14:00 tot 16:00.

Contact

Voor vragen en/of meer informatie kunt u contact opnemen met: Alida Drenth (medewerker Advies)

telefoon 088 585 69 00
of alidadrenth@visio.org
en deelnemende Thuiszorgwinkels, zie site thuiswinkels (Vegro)
of bel gratis naar telefoon 0800 288 77 66.
Wij helpen u om de juiste hulpmiddelen te vinden, welke u kunt lenen, huren of kopen.

Bron Visio.orgOok in het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis worden spreekuren gehouden. Wordt het voor jou steeds moeilijker om de krant te lezen? Wil je weten of er mogelijkheden zijn om beter te zien? Ben je slechtziend, maar wil je wel graag blijven kaarten? Deze en andere vragen kun je stellen tijdens het maandelijkse spreekuur van Visio in het ETZ Elisabeth.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Archief