Wandelpad in Ermelo wint Goed voor elkaar prijs

Natuurmonumenten ontvangt Goed voor elkaar-prijs voor wandelpad in Ermelo

De wandelroute voor mensen met een visuele beperking ligt er al een paar jaar. Vorige week kreeg Landgoed Oud-Groevenbeek in Ermelo daar voor een prijs: Goed voor elkaar-prijs. Het wandelpad voor visueel gehandicapten was een initiatief van Natuurmonumenten, gemeente Ermelo en Sonneheerdt.
Man wandelt

Kenniscentrum Groen&Handicap reikt ieder jaar de ‘Goed voor elkaar-prijs’ uit aan de eigenaar of beheerder van een goed toegankelijk wandelpad in een fraaie natuurlijke omgeving. Het wandelpad moet daarnaast ook nog geschikt zijn voor mensen met een beperking, die gebruik maken van een rolstoel of een ander hulpmiddel, zoals een blindengeleidestok.

Drie kandidaten

Dit jaar waren er drie paden genomineerd. Een jury heeft alle aspecten van toegankelijkheid van de drie paden beoordeeld. Op hun voordracht heeft het bestuur van Groen & Handicap besloten dat het wandelpad door het landgoed Oud Groevenbeek in Ermelo de ‘Goed voor elkaar-prijs’ 2015 verdient. Het wandelpad krijgt de prijs omdat deze vrij vlak is, nauwelijks hoogteverschillen heeft en door een afwisselend landschap loopt. Daarnaast is de wandelroute ook zeer goed zelfstandig te lopen voor mensen met een visuele beperking. Tijdens een bijeenkomst, ontving boswachter Marcel Klompmaker van Natuurmonumenten de prijs uit handen van Groen&Handicap bestuurslid Ton Kwakkel.

Bron: Ango

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Archief