Sportdrempelvrij

Kan ik hier sporten? Check het met de App Sportdrempelvrij

Met de App Sportdrempelvrij kunnen mensen met een beperking sportaccommodaties beoordelen op hun toegankelijkheid, bereikbaarheid en bruikbaarheid. De app is in de Week van de Toegankelijkheid officieel in gebruik genomen en vanaf nu voor iedereen gratis te downloaden. Ieder(in) is betrokken geweest bij de ontwikkeling van de app sportdrempelvrij.
Rolstoel

Binnen de app kunnen mensen met een beperking met elkaar informatie uitwisselen over de toegankelijkheid, bereikbaarheid en bruikbaarheid van sportaccommodaties. Je doet dat door de accommodatie voor die verschillende aspecten een cijfer van 1 tot 10 te geven. Hoe hoger de cijfers, hoe makkelijker de accommodatie toegankelijk is voor mensen met een beperking.
Cijfers

Wat kan beter?

‘Kan ik er komen? Is de looproute naar de sportaccommodatie goed begaanbaar?’ Het is slechts één voorbeeld van alle vragen die in de app aan bod komen. Behalve het cijfer kun je ook aangeven wat bij deze accommodatie al goed gaat en wat er beter kan. Per plaats kun je ook de scores van accommodaties bij jou in de buurt bekijken.

• Download de App voor Apple
• Download de App voor Android
via Iederin