Indoor navigatie app eZwayZ officieel gelanceerd

Voor mensen met een visuele beperking is het vaak lastig hun weg te vinden in openbare gebouwen. Om die reden ontwikkelde het Bartiméus Fonds, in samenwerking met andere partijen, de indoor navigatie app eZwayZ. Na een uitgebreide testfase wordt de slimme app op 3 oktober, in de Week van de toegankelijkheid, officieel gelanceerd.
 

Indoor

Met behulp van eZwayZ (spreek uit: Easy Ways) navigeert een gebruiker gemakkelijk binnen een onbekend gebouw. De app gebruikt geen GPS, maar werkt met visuele positionering met behulp van de camera en sensoren van de smartphone. De applicatie begeleidt een gebruiker met duidelijke instructies vanaf het startpunt naar de gewenste plaats van bestemming. De gebruiker kan daarbij kiezen voor visuele, auditieve of haptische feedback.
Paal met richtingaanwijzers
De lancering van eZwayZ vindt plaats in NEMO Science Museum in Amsterdam. NEMO vergrootte als één van de eerste organisaties de toegankelijkheid van het eigen gebouw met Indoor navigatie en de eZwayZ-app. Ook op het Centraal station in Arnhem en in het Rijksmuseum in Amsterdam is het mogelijk gebruik te maken van navigatie met behulp van eZwayZ. Momenteel loopt er ook een project met indoor navigatie in museum Beeld en Geluid in Hilversum.
Mobieltje
Lees ook:
eZwayZ helpt mensen met een visuele beperking de weg te vinden.

Bron: DE VOORSTE KAMER

Lees ook Applicatie op smartphone werkt als virtuele geleidelijn voor visueel gehandicapte mensen