Muzieum uitgeroepen tot leukste uitje van Gelderland

Muzieum uitgeroepen tot leukste uitje van Gelderland 2015

Nijmegen – Tijdens een feestelijke bijeenkomst op het hoofdkantoor van de ANWB is het muZIEum uitgeroepen tot ‘Leukste Uitje van Gelderland 2015’. Afgelopen jaren viel het muZIEum al in de prijzen toen het muZIEum door een vakjury werd uitgeroepen tot ‘Meest Innovatieve Uitje van Nederland 2013’ en in 2013 en 2014 steeds de top 3 van ‘Leukste uitjes van Gelderland’ behaalde.

Heleen Vermeulen, directeur van het muZIEum, is enorm trots deze tweede prijs in het bijna drie jarig bestaan van het muZIEum in de wacht te slepen. “Dit betekent zoveel voor het muZIEum en voor alle medewerkers en blinde gidsen die afgelopen jaar zo hard hebben gewerkt om het muZIEum landelijk op de kaart te zetten. Het is een enorm compliment dat naast een deskundige vakjury nu ook het publiek het muZIEum verkiest als leukste uitje van Gelderland.

muZIEum gekozen door publiek als ‘Leukste Uitje van Gelderland’

Begin dit jaar werd het muZIEum al door een publieke nominatieronde genomineerd voor ANWB’s ‘Leukste uitje van Gelderland 2015’. Samen met 9 anderen uitjes ging het muZIEum de strijd aan om deze prestigieuze titel te behalen in de officiële stemronde. En het publiek heeft geoordeeld: muZIEum is het Leukste Uitje van Gelderland 2015. Het publiek spreekt, volgens de ANWB, over een ‘unieke ervaring die iedereen een keer zou moeten meemaken’ en ‘een beleving die je bijblijft’. Het muZIEum mag zich het hele jaar ‘Leukste Uitje van Gelderland’ noemen.

“Blinden en slechtzienden zijn bij ons de expert”

Heleen Vermeulen, directeur van het muZIEum, nam de prijs compleet verrast in ontvangst. “We bestaan nu bijna 3 jaar en hadden deze publieksprijs totaal niet verwacht. Het is zo’n eer, en vooral een enorme opsteker voor onze blinde en slechtziende gidsen. Om hen draait het bij ons in het museum. Zij zijn de expert. We hopen echt dat deze prijs veel bezoekers naar Nijmegen trekt. Want hoe meer bezoekers hoe meer mensen met een visuele beperking aan het werk kunnen bij ons.”

Bron: Muzieum.nl (tekst is inmiddels van site verwijderd)