Tenniswedstrijden krijgen blindentribune

Eerste blindentribune bij tenniswedstrijden succes

In de voetbalwereld is het fenomeen blindentribune inmiddels bekend, maar bij tenniswedstrijden was het een primeur. Tijdens het 43e ABN AMRO World Tournament in Rotterdam konden visueel beperkte tennisliefhebbers genieten van wedstrijden met speciaal commentaar. Op woensdag 10 februari stelde de ABN AMRO Foundation 40 gratis plaatsen beschikbaar voor cliënten van Koninklijke Visio.
Smileys tennissen, de winnaar springt over het net

“Er was veel belangstelling”, vertelt Daniël Schober van Visio. “Alle
beschikbare kaartjes zijn gebruikt.” ’s Middags van 13:00 tot 17:00 was
er een programma voor kinderen. Een deel van hen ging zelf aan de slag met sportieve activiteiten en anderen namen plaats op de blindentribune. Vanaf 19:00 u. was de beurt aan de volwassenen, die twee wedstrijden konden volgen.

Koninklijke Visio

Koninklijke Visio vindt evenementen als dit belangrijk. Niet alleen geeft het mensen met een visuele beperking de kans om deel te nemen aan een sociale gebeurtenis, maar het kan ze ook enthousiast maken om zelf te gaan sporten. En dat is volgens Visio juist voor deze doelgroep van groot belang.

Daniël Schober vertelt dat de bezoekers enthousiast waren. “Dit was een pilot”, zegt hij, “er was een beperkt aantal kaarten en die waren gesponsord. Maar het is denkbaar dat we het in de toekomst commerciëler op gaan zetten en dat er voor een grotere groep gewoon kaarten te koop zullen zijn voor de blindentribune.” Een officiële evaluatie is er nog niet geweest, maar een blindentribune voor tennis is zeker voor herhaling vatbaar.

Bron: E-mail Bezorgservice Dedicon
11 februari 2016

Nieuwtje 7 juli 2023
Op Wimbledon is er vandaag een nieuwigheid geïntroduceerd: een 5G-bril waarmee slechtzienden toch het tennis kunnen volgen. Op de bril komen de beelden van camera’s binnen, die volgt de oogbeweging van de gebruiker. Het is een eerste test in Wimbledon. Andere toepassingen kunnen snel volgen.

Kijk op YouTube