De strijd tegen het dagelijks leven

De strijd tegen het dagelijks leven

Met een taststok als wapen
Morena Lam

Samenvatting

Vier totaal verschillende jongeren met één overeenkomst: ze zijn alle vier blind of slechtziend. Hun beperking maakt hen afhankelijk. Hun slechte zicht confronteert hen met obstakels waar de ‘ziende’ medemens niet eens weet van heeft. Het kost hen moeite om zelfstandigheid te verwerven in deze uit beeld gevormde wereld, hoe graag ze het ook willen. Alle vier vertellen ze een gebeurtenis uit hun leven die veel invloed op hen heeft gehad. Een gebeurtenis waarin ze, alle vier op hun eigen manier, de strijd tegen het dagelijks leven aangaan, met een taststok, een zeer handig hulpmiddel, als wapen.

Genre: Romans
Omvang: 16 x 24 cm
Aantal pagina’s: 228
Prijs: € 20,99
incl. verwerk- en verzendkosten

Over de auteur

Morena Lam werd op 24 augustus 1997 geboren in Blaricum. Ze woonde lange tijd met haar ouders en twee jongere zussen in Huizen, Noord-Holland, en verhuisde op 15-jarige leeftijd naar Hengelo, Overijssel. Al vanaf haar geboorte heeft ze een aandoening aan de oogzenuwen, waardoor ze geen duidelijke details ziet en geen diepte kan waarnemen. Ze heeft lange tijd speciaal onderwijs genoten, maar studeert momenteel aan Saxion hogeschool in Enschede.
Boek

Lees hier alvast een stuk uit het boek van Morena Lam

We stonden zwijgend buiten het stationsgebouw te overpeinzen wat we nu moesten doen. De uitweg was niet zo moeilijk te vinden geweest. Nu stonden we langs de kant van een smalle weg. Auto’s zoefden voorbij. Ik probeerde met Robin te overleggen, want Jelle was druk met het uithangen van de melige verslaggever.
“Hier weer een splinternieuwe uitzending van Blind TV, met hier uw razende reporter Jelle. De vier visueel beperkte musketiers die vandaag op pad gingen om wat cultuur te snuiven in Utrecht, zijn op de terugweg helaas gestrand in Amsterdam. Ze hadden eigenlijk naar Enschede moeten gaan, maar het pakte iets anders uit dan ze verwacht hadden.” Ik hield mijn vingers voor de lens van de denkbeeldige camera, die hij met zijn handen vormde.
“Als jullie je afvragen hoe dat kwam, kijkers. Het kwam door de razende reporter zelf. Hij heeft ons in moeilijkheden gestort en gaat nu met ons overleggen hoe het nu verder moet. Tot nooit meer ziens.” Ik duwde zijn handen naar beneden.
“Hé, je sloopt mijn camera!”, protesteerde hij.
“Dat Blind TV van jou heeft ook maar één verslaggever hè”, grinnikte Robin.
“Ja, en? Als je voor me wilt werken vind ik het trouwens best. Kunnen we samen tv maken”, zei Jelle. Dit werd me te veel.
“Oké, we zijn gestrand in Amsterdam. We hebben geen idee hoe we in Enschede moeten komen, het is hier buiten om te bevriezen en het enige waar jullie over staan te discussiëren is een niet-bestaande tv-zender die zogenaamd te weinig verslaggevers zou hebben. Wat heb ik aan jullie?”
Blinde met taststok en zwarte bril
Verder lezen? Bestel het boek De strijd tegen het dagelijks leven hier:
www.boekscout.nl/