Categorieën
Kunst, cultuur en vrije tijd

Geurenwandeling voor blinden en slechtzienden

Geurenwandeling voor mensen met visuele handicap

Op landgoed Zwaluwenburg bevinden zich de A. Vogeltuinen. Hier groeien honderden geneeskrachtige planten met ieder hun unieke werking. Deze maand staan de tuinen volop in bloei. Bovendien ruikt het er erg lekker. Stinkt, walm

Op woensdag 20 juni organiseerde Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen in samenwerking met het Rode Kruis en Biohorma daarom een wandeling voor blinden en slechtzienden door de A. Vogeltuinen. De deelnemers konden ruiken aan de verschillende planten en kregen uitleg over de werking ervan.

Gepubliceerd: juni 2012

A. Vogeltuinen

Er worden diverse activiteiten georganiseerd. Zo kun je het blotevoetenpad lopen, de vriendinnendag bezoeken of een geurenwandeling doen. De tuinen zijn leuk voor jong en oud en zijn geschikt voor zowel kleine als grote gezelschappen.

waar:
A. Vogel Tuinen, ‘t Harde
openingstijden:
ma 08:00-21:00
di 08:00-21:00
wo 08:00-21:00
do 08:00-21:00
vr 08:00-21:00
za 08:00-21:00
zo 08:00-21:00

uitzonderingen op de aanvangstijd / openingstijd:
Dagelijks geopend tussen zonsopgang en -ondergang

* NIEUW! Het Kruidentheehofje
Wat is er nou lekkerder dan je eigen theemelange te maken na een heerlijke wandeling? U plukt zelf uw eigen kruiden voor een weldadige kop kruidenthee. Om vervolgens van de pure smaak te genieten in de loungehoek op het terras bij Zorgboerderij Westbroek. Een perfect moment om even bij te kletsen of uit te rusten na een wandeling over het landgoed.

* Blotevoetenpad
Sinds de opening op 17 mei 2012 hebben al vele voeten het Blotevoetenpad getrotseerd. Hoe voelt het om op mos te lopen? Wat is het effect van de pepermuntplant op een vermoeide voet? En hoe voelen verschillende grondsoorten tussen de tenen aan? De korte wandeling met verschillende voelbelevenissen eindigt bij een waterbron naast de speeldernis.

Meer info

Ook een Wandelpad en fluisterboot in de Biesbos.