Geurenwandeling voor blinden en slechtzienden

Geurenwandeling voor mensen met visuele handicap

Op landgoed Zwaluwenburg bevinden zich de A. Vogeltuinen. Hier groeien honderden geneeskrachtige planten met ieder hun unieke werking. Deze maand staan de tuinen volop in bloei. Bovendien ruikt het er erg lekker. Stinkt, walm

Op woensdag 20 juni organiseerde Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen in samenwerking met het Rode Kruis en Biohorma daarom een wandeling voor blinden en slechtzienden door de A. Vogeltuinen. De deelnemers konden ruiken aan de verschillende planten en kregen uitleg over de werking ervan.

Gepubliceerd: juni 2012

A. Vogeltuinen
Op deze website vindt u veel informatie.

Activiteiten

Audiotour* (gratis)
Wat is er nou leuker dan zelf de natuur verkennen met tóch wat informatie bij de hand? Binnen bij het A.Vogel Bezoekerscentrum pak je gratis een audiotour mee. Onderweg langs de A.Vogel route kun je de verschillende punten scannen en hoor je van alles wat leuk en inspirerend is om te weten.
* Alleen beschikbaar tijdens openingstijden van het bezoekerscentrum.

Interactieve luistertour (gratis)
Loop al luisterend 2 km door de tuinen of wandel de tocht van 4 km over landgoed Zwaluwenburg. (materiaal verkrijgbaar in de Landgoedwinkel)

Blotevoetenpad (gratis)
Hoe voelen verschillende grondsoorten en kruiden tussen de tenen aan? Het pad leidt je door de bloeiende kruidenvelden en eindigt bij een waterbron.

Pluk- en smultuin (gratis)
Proef verschillende kruiden, bloemen én planten. Ontdek nieuwe smaken en natuurlijke lekkernijen, vers van het land.
Wormkomt uit appel
Insectentuin (gratis)
Ontmoet de kleinste medewerkers van de A.Vogel tuinen; de bijen, vlinders, gaasvliegen en lieveheersbeestjes. Ontdek je waarom ze zo belangrijk zijn.

Speeldernis (gratis)
Klimmen en klauteren, balanceren op de evenwichtsbalk en zwieren en zwaaien met de kabelbaan. (voor kinderen tot 12 jaar)

Puzzeltocht (gratis)
Twee leuke en leerzame interactieve puzzeltochten. Af te halen in de Landgoedwinkel.

Het kruidentheehofje
Pluk zelf je kruiden voor een weldadige kop kruidenthee. Geniet van de pure smaak op het terras bij Zorgboerderij Westbroek.

Praktisch

Landgoedwinkel en zorgboerderij Westbroek Winkelwagentje
De landgoedwinkel is vanaf 1 juni dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Met uitzondering van zon- en feestdagen.

De tuinen zijn leuk voor jong en oud en zijn geschikt voor zowel kleine als grote gezelschappen.

waar:
A. Vogel Tuinen
Eperweg 5
8084 RB ’t Harde

Openingstijden:
Je bent van mei t/m oktober van harte welkom in ons bezoekerscentrum (maandag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur).
Zon- & feestdagen: gesloten.
Wandelen in en om de A.Vogel tuinen kan het hele jaar van zonsopkomst tot zonsondergang.

* NIEUW! Het Kruidentheehofje
Wat is er nou lekkerder dan je eigen theemelange te maken na een heerlijke wandeling? U plukt zelf uw eigen kruiden voor een weldadige kop kruidenthee. Om vervolgens van de pure smaak te genieten in de loungehoek op het terras bij Zorgboerderij Westbroek. Een perfect moment om even bij te kletsen of uit te rusten na een wandeling over het landgoed. Koffiebeker

* Blotevoetenpad
Sinds de opening op 17 mei 2012 hebben al vele voeten het Blotevoetenpad getrotseerd. Hoe voelt het om op mos te lopen? Wat is het effect van de pepermuntplant op een vermoeide voet? En hoe voelen verschillende grondsoorten tussen de tenen aan? De korte wandeling met verschillende voelbelevenissen eindigt bij een waterbron naast de speeldernis.

Meer info

Ook een Wandelpad en fluisterboot in de Biesbos.