Museum Van Loon – Rondleidingen voor blinden en slechtzienden

Museum Van Loon geeft rondleidingen voor blinden en slechtzienden

Vanaf 1 mei 2022 weer terug in Museum Van Loon!
Na 2 jaar covid-afwezigheid: elke eerste zondag van de maand rondleidingen voor blinden en slechtzienden!

Tijdens deze rondleidingen wordt het grachtenhuis, Koetshuis en de tuin bezocht. Hierbij wordt aandacht besteed aan het huis, de familie Van Loon en aan de bijzondere collectie meubels en schilderijen. Tijdens de tour mogen objecten uit de collectie vastgehouden worden om te onderzoeken.

Opengesteld voor publiek biedt Museum Van Loon sinds 1973 de bezoeker de unieke mogelijkheid om de woning van een Amsterdamse regentenfamilie te bezoeken. Het huis – ca. 1672 voltooid – is sinds 1884 aan de familie Van Loon verbonden en is ingericht met de familiecollectie meubelen, zilver, porselein en portretten.

Praktische informatie

Na een gezamenlijk kopje koffie of thee, leidt een speciaal opgeleide museumgids de groep met begeleiders rond door het huis. De rondleiding duurt 1,5 uur. De kosten voor Open Huis zijn €5,- per persoon exclusief de museumentree. Eventuele begeleiders betalen naast de museumentree geen extra kosten. Geleidehonden
zijn welkom. Helaas is Museum Van Loon vanwege de vele trappen en drempels niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn.
De rondleidingen vinden iedere eerste zondag van de maand plaats van 11.00 tot 12.30 uur. In 2022 zijn dat de volgende data: 5 juni, 3 juli, 7 aug, 4 sep, 2 okt, 6 nov en 4 dec.
De rondleidingen kunnen gereserveerd worden door een email te sturen naar info@museumvanloon.nl of te bellen naar 020-6245255.

Museum Van Loon
Keizersgracht 672
1017 ET Amsterdam
+ 31 (0) 20 624 52 55
Museum Van Loon