Museum Van Loon – Rondleidingen voor blinden en slechtzienden

Museum Van Loon geeft rondleidingen voor blinden en slechtzienden

Elke eerste zondag van de maand
Open Huis is een rondleiding door Museum Van Loon voor blinden en slechtzienden.
U kunt 1,5 uur lang onder begeleiding van een rondleider het grachtenhuis, de tuin en het bijbehorende koetshuis bezoeken. Na een gezamenlijk kopje koffie of thee, ontdekt u het huis, hoe de familie er woonde vanaf 1884 en hun bijzondere collectie meubels en schilderijen. Speciaal voor u zijn er voorwerpen uit het museum toegankelijk die u mag vasthouden om te bestuderen.

De kosten voor Open Huis zijn €5,- per persoon exclusief de museumentree. Eventuele begeleiders betalen naast de museumentree geen extra kosten. Geleidehonden zijn welkom. Helaas is het museum vanwege de vele trappen en drempels niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn.

Over het museum

In het hart van de Amsterdamse grachtengordel ligt Museum Van Loon, een schitterend woonhuis dat in 1672 werd ontworpen door de architect Adriaen Dortsman.
De eerste bewoner was de schilder Ferdinand Bol, een leerling van Rembrandt. De inrichting van het huis ademt nog de sfeer van de rijkdom die de stad in die tijd beleefde. 

In de kamers vindt u portretten, schitterend meubilair, fraai zilverwerk en porselein uit verschillende eeuwen. Achter het huis ligt een prachtige tuin.
De tuin is aangelegd in de stijl van de 17e eeuw en wordt afgesloten door de fraaie gevelwand van het koetshuis. Een uniek geheel dat u nergens anders meer in deze originele staat aantreft. Wie een kijkje wil nemen achter de gevels van de wereldberoemde grachtengordel, moet beslist een bezoek brengen aan het museum.

Praktische informatie

De rondleidingen vinden iedere eerste zondag van de maand plaats van 11.00 tot 12.30 uur.

De rondleidingen kunnen gereserveerd worden door een email te sturen naar info@museumvanloon.nl of te bellen naar 020-6245255. Email
Het is uiteraard ook mogelijk om het museum op eigen gelegenheid te bezoeken. Tijdens een eigen bezoek is het helaas niet mogelijk om objecten aan te raken.
Museum Van Loon is bezig met de ontwikkelling van een permanent programma voor bezoekers met een visuele beperking.

Museum Van Loon
Keizersgracht 672
1017 ET Amsterdam
+ 31 (0) 20 624 52 55
Site van het museum

Zie ook Aangepaste reizen, recreatie en een dagje uit