Liberation Route verdubbelt aantal luisterkeien

Liberation Route verdubbelt aantal luisterkeien

Vanwege het grote succes van het project verdubbelt de Liberation Route het aantal zogenaamde luisterkeien. De Liberation Route bestaat sinds 2008 en is een project in de regio Arnhem-Nijmegen waarbij verspreid over dit gebied luisterkeien zijn geplaatst. Bij elke luisterkei is een hoorspel te beluisteren met een ooggetuigenverslag van de gebeurtenissen op die specifieke locatie tijdens de jaren ’44-’45. De hoorspelen zijn in het Nederlands, Duits en Engels te beluisteren en vanuit verschillende invalshoeken geschreven: vanuit het perspectief van burgers, geallieerden en Duitse soldaten. Het aantal luisterkeien wordt uitgebreid in de richting van de Veluwe. Daarnaast komen er keien op nieuwe locaties. Man hout hand achter oor
De regio Arnhem-Nijmegen speelde aan het einde van de Tweede Wereldoorlog een hoofdrol op het wereldtoneel. Tijdens Operation Market Garden in september 1944 vond hier één van de grootste luchtlandingsoperaties uit de geschiedenis plaats. De Liberation Route volgt het pad dat de geallieerden volgden tijdens de bevrijding van Europa. De route begint bij Normandië en loopt via Nijmegen en Arnhem richting Berlijn. De Liberation Route in Nederland is een initiatief van het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen, het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, het Airborne Museum en het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme.

De hoorspelen zijn te beluisteren via mobiele telefoon of gehuurde mp3 speler. Huren kan bij VVV NL Shop Arnhem, VVV NL Shop Nijmegen/Nijmeegs Uitburo, het Airborne Museum Hartenstein en het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945. De verhalen zijn ook gratis te beluisteren en downloaden vanaf de website van de Liberation Route zodat ze op een eigen mp3 speler gezet kunnen worden. Het beluisteren van de verhalen via telefoon kan via nummer: 0900 54 23 728.

Kijk voor meer informatie op de website van de Liberation Route:
liberationroute.nl

© Anderslezen.nl

Meer over deze route.