Van Abbemuseum en special guests

Van Abbbemuseum en Special guests

Het Van Abbemuseum is toegankelijk voor iedereen die nieuwsgierig is. Of je nu blind of slechtziend bent, doof of slechthorend. Zelfs als je aan je bed gekluisterd bent komt het museum naar jou toe. Onbeperkt Van Abbe.

Het ervaren van het museum en de kunstwerken met alle zintuigen is niet alleen een meerwaarde voor deze doelgroepen met speciale behoeften, maar levert ook een bijzondere bijdrage aan de museumbeleving van iedere bezoeker. Het Van Abbemuseum is namelijk voor iedereen die nieuwsgierig is!

Het Special Guests aanbod

Special Guests rondleiding in gebarentaal

Iedere 1e zondag van de maand om 14.00 uur geeft onze dove rondleider Jascha Blume een gratis rondleiding in gebarentaal door één van de tentoonstellingen in het museum. Jascha is zelf ook beeldend kunstenaar en doof.
Gebarend mannetje
Rondleiding is gratis, maar reserveren is gewenst. Reserveer nu voor de komende rondleidingen:

Special Guests rondleiding voor blinden en slechtzienden

Iedere 2e zondag van de maand om 14.00 uur is er een gratis interactieve rondleiding voor blinden en slechtzienden. Kunstwerken kunnen daarbij worden aangeraakt en door middel van geuren, muziek, literatuur en smaak komen de kunstwerken tot leven. Iedere maand is er een nieuwe rondleiding door een ander deel van het museum.
Op aanvraag kan deze rondleiding ook op andere momenten geboekt worden via reserveringen@vanabbemuseum.nl

Rondleiding is gratis, maar reserveren is gewenst. Reserveer nu voor de komende rondleidingen:

Luisterroute in gebarentaal

Nieuwsgierig naar de verhalen van het Van Abbemuseum? Dove en slechthorende bezoekers kunnen bij de informatiebalie een iPad lenen met de luisterroute in gebarentaal. Theatermaker Lucas de Man neemt je mee kriskras door het museum. Met zijn persoonlijke verhaal geeft hij je in een uur een verrassende impressie van het Van Abbemuseum. De luisterroute is voor €2,50 te koop bij de kassa.

Special Guests tentoonstelling

Van 17 tot 26 april 2015 komt tijdens het REFRAME fotofestival een kleine Special Guests tentoonstelling in het Van Abbemuseum over beeldvorming van mensen met een beperking.

Contact Van Abbemuseum

Voor (actuele) informatie en meer lezen, bezoek de site van het Van Abbemuseum: Special guests
Mail: Reserveringen@vanabbemuseum.nl

Lees ook Blinde kunstenares exposeert schilderijen