St. Gertrudiskerk in Bergenop Zoom nu ook voor blinden en slechtzienden toegankelijk

St. Gertrudiskerk nu ook toegankelijk voor bezoekers met visuele handicap

De St. Gertrudiskerk is sinds zaterdag toegankelijk voor bezoekers met een visuele handicap. Er zijn onder andere een audiosysteem en een plattegrond met braille beschikbaar. Bij een bezoek aan een andere onbekende stad selecteer je wat je er allemaal wilt gaan zien en welke monumenten je wilt bezoeken. “Als je blind of slechtziend bent echter, is dit niet zo eenvoudig, omdat rondleidingen in monumenten vaak niet gericht zijn op deze doelgroep”, laat het bestuur van de St. Gertrudiskerk weten. “Iemand die visueel beperkt is ervaart een monument op een andere manier dan een persoon zonder visuele beperking. Door zijn/haar visuele beperking zijn andere zintuigen, zoals tasten, horen veel beter ontwikkeld.” Daarom zijn er aanpassingen uitgevoerd waardoor ook bezoekers met een visuele handicap de kerk kunnen bezoeken.
Paal die de richting aanwijst
Sinds zaterdag zijn er in de kerk onder andere een audiosysteem en een plattegrond met braille beschikbaar.  Op termijn zal het ook mogelijk zijn om groepen visueel gehandicapten en hun begeleiders rond te leiden. Dit alles is tot stand gekomen door de subsidie vanuit het Meeussenfonds, en een unieke samenwerking van de Stadsgidsen Bergen op Zoom (SBM) met Wévigé enZuidwest Radio/TV. 

Bregje Kop 
Bron: https://www.internetbode.nl/bergen-op-zoom/322650/st-gertrudiskerk-nu-ook-toegankelijk-voor-bezoekers-met-visuele-h,
24 september 2020

De St. Gertrudiskerk is alle dagen geopend, van 10.00 tot 16.30 uur, uitgezonderd op maandag. 
De Kerk is ’s zondags open van 13.00 tot 16.30 uur.

Tenslotte: Mensen met een visuele beperking, die abonnee zijn bij “passendlezen”, kunnen gratis de reliëfkaart bestellen van de St. Gertrudiskerk.
Dit kan via: www.passendlezen.nl
Telefoon: 070 3381500
o.v.v. Bouwkundige plattegrond Bergen op Zoom grote kerk Gertrudiskerk
Bestelnummer: T328959

Lees op deze site meer over de Gertrudiskerk