Categorieën
Kunst, cultuur en vrije tijd Nieuws uit de media

Karaokelezen; tegelijkertijd luisteren en lezen

Luisteren en lezen, tegelijkertijd? Dat kan met Karaokelezen!

Als lezen lastig is, bijvoorbeeld door dyslexie, dan biedt Karaokelezen misschien wel de uitkomst! Hiermee krijgt de lezer namelijk op verschillende manieren ondersteuning bij het lezen. Bibliotheekservice Passend Lezen biedt deze dienst voor de jeugd karaokeboeken nu via Karaokelezen.nl.
Boek

Hoe werkt Karaokelezen?

Dit doe je met karaokeboeken. Dat zijn digitale boeken die gecombineerd zijn met de gesproken versie van het boek. Tijdens het lezen wordt de lezer ondersteunt door een karaokebalkje, dat meeloopt met de tekst die tegelijkertijd wordt voorgelezen door een menselijke stem. De lezer ziet per woord waar hij/zij op de bladzijde is als het boek wordt voorgelezen. Daarnaast is het mogelijk om de snelheid en de lettergrootte zelf naar wens aan te passen.

Collectie

De collectie karaokeboeken bestaat momenteel uit 51 boeken ingedeeld in twee leeftijdscategoriën: 12 t/m 15 jaar en 15 t/m 19 jaar in verschillende leesniveaus.
De boeken die scholieren voor “Lezen voor de Lijst” moeten lezen, zijn ook beschikbaar in karaokevorm.

Aanmelden

De site is een onderdeel van Passend Lezen om Karaokelezen mogelijk te maken voor de jeugdklanten. Om hiervan gebruik te kunnen maken maakt u een account aan op site bibliotheekservice Passend lezen. Ook als u al lid bent van de bibliotheekservice.