Rondleiding voor blinden in politiek Den haag

Speciale maquette voor blinden

Recent werd in de Tweede Kamer een nieuwe wegwijzer voor mensen met een visuele beperking gepresenteerd: de audiomaquette. Met deze interactieve maquette kunnen blinden en slechtzienden voelen hoe de Tweede Kamer in elkaar zit en bijpassende geluidsfragmenten beluisteren. De audiomaquette staat in de Statenpassage van het Tweede Kamergebouw.
Logo Tweede Kamer

Ook van de omgeving van het Binnenhof is een maquette gemaakt, die in het bezoekerscentrum van ProDemos staat. ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen – in de gemeente, de provincie, het land en Europa.

Aan de hand van deze twee maquettes zijn er nu ook speciale rondleidingen voor blinden en slechtzienden bij ProDemos. Tijdens deze rondleidingen wordt er niet alleen verteld wat er allemaal plaatsvindt en gebeurt in de gebouwen op en rondom het Binnenhof, maar ook hoe alles eruit ziet, wat voor materialen er gebruikt zijn voor het maken van de gebouwen en wat er allemaal rondom de rondleiding gebeurt. Kortom, de rondleiders gaan zeer beschrijvend te werk. Tussendoor worden de deelnemers geprikkeld door interactieve vragen en opdrachten over de politiek van de begeleiders.

De rondleidingen zijn van maandag tot zaterdag te boeken via het bezoekerscentrum.

Meer informatie: ProDemos

Bron: pretwerk.nl/topnieuws/rondleiding-voor-blinden-en-slechtzienden-in-politiek-den-haag/31661

De audiomaquette staat in de Statenpassage van het Tweede Kamergebouw. Ook van de omgeving van het Binnenhof is een maquette gemaakt, die in het bezoekerscentrum van ProDemos staat.
Bent u blind of slechtziend en wilt u de audiomaquette en het Binnenhof zelf ervaren? Neem dan contact op met het Bezoekerscentrum van ProDemos. U kunt van maandag t/m zaterdag bij ons terecht voor een rondleiding.
Telefoon: 070 757 02 00
E-mail: bezoekerscentrum@prodemos.nl

Lees ook: Audiomaquette Tweede Kamer