Circustheater met live audiodescriptie

Komt het zien, komt het horen

circustheater met live audiodescriptie

31 oktober 2014

Wintercircus Martin Hanson presenteert deze winter de allereerste circustheatervoorstelling voor blinden, slechtzienden en zienden in Nederland. ‘Komt het zien, komt het horen!’ is een speciale versie van de reguliere voorstelling ‘Griezelig Goed!’ en is in december en januari in vijf Nederlandse theaters te zien. Twee enthousiaste verslaggevers zorgen voor live audiodescriptie via draadloze koptelefoons. Daarnaast is er een voelplein met onder andere maquettes en een ‘meet & feel’ met de artiesten.
Clown

Wintercircus Martin Hanson brengt al 36 jaar circustheater waarin het klassieke en moderne circus samensmelten tot een eigentijdse en gezellige familievoorstelling. Ieder jaar een heel nieuw programma met internationale topartiesten. De voorstelling met acrobatiek, jongleren, paarden, honden en veel humor wordt muzikaal begeleid door een van de beste circusorkesten van Europa. Het is griezelig, zo goed! Griezelig? Jazeker! En geestig. Of zullen we zeggen: spookachtig? De artiesten lijken niets in de gaten te hebben. Maar dan slaat de klok twaalf…

Blind, slechtziend en ziend

Arlette Hanson, directeur van Wintercircus Martin Hanson: “Ik blijf bezig met het door ontwikkelen van de Wintercircusvoorstellingen. En toen iemand de suggestie deed om circus ook voor blinden toegankelijk te maken, was ik direct enthousiast.” Door de inzet van live audiodescriptie en andere aanpassingen, hoeft niemand iets te missen van wat er in de piste gebeurt. Iedereen vanaf 6 jaar kan meegenieten van de moderne circustheatervoorstelling. Kom naar het theater en neem (ziende) vrienden en familie mee. Geniet samen evenveel van dezelfde voorstelling!

Meer informatie
www.circusvoorblinden.nl en
www.wintercircus.nl.

Bron: www.bartimeus.nl

Er is meer circus dat van audiodescriptie is voorzien. Bezoek festival Circolo

Lees ook: wintercircus met audiodescriptie