Running blind

Running blind; hardlopen voor blinden

Hardlopen voor mensen met een visuele beperking kan nu ook in Leiden. Onder de naam Running Blind gaat de hardloopgroep voor blinden en slechtzienden op donderdag 20 november van start bij de Leiden Road Runners Club.
Hardlopen

Het initiatief komt van de Leiden Marathon en geschiedt in navolging van veel succesvolle afdelingen in Nederland en in samenwerking met de Oogvereniging Nederland. Running Blind liep voor het eerst in 2007 vanuit het Oogziekenhuis in Rotterdam en heeft zich daarna flink uitgebreid.

Blinden en slechtzienden worden uitgedaagd om uit hun zetel te komen en zich bij Running Blind aan te sluiten. Hun handicap is immers geen reden om niet te sporten. De groep is bestemd voor beginners, gevorderden en vergevorderden. Ook worden buddy’s gezocht, oftewel hardlopers die de slechtziende sporters willen begeleiden.

De Leiden Road Runners Club adopteert het initiatief en levert de trainers en overige faciliteiten zoals het clubhuis en kleedkamers. Bovendien maakt de LRRC de website toegankelijk voor deze doelgroep.

De kick-off is op donderdag 20/11 om 10 uur in het clubhuis van de Leiden Road Runners Club aan de Voorschoterweg 8f in Leiden. De eerste bijeenkomst is een combinatie van voorlichting en training.

Voor meer informatie kunt u e-mailen naar Daniël Knegt via leiden@runningblind.nl. Bellen kan ook: 06 – 41 28 56 28. Meer over Running Blind te weten komen? Surf dan naar de website van Running blind

Bron: Leidsch.nu

Lees ook hardlopen in Noord-Brabant

Running Blind maakt filmserie over hardlopen met een visuele beperking

Running Blind heeft een serie van negen motivatie/instructiefilms gemaakt die de basisbeginselen van het gezamenlijk hardlopen aan buddy’s uitlegt en tegelijk mensen met een visuele beperking motiveert om te gaan hardlopen met een buddy.
De films gaan naast het geven van antwoord op de vraag waarom je eigenlijk zou gaan hardlopen als je blind of slechtziend bent, ook in op tips en tricks waar je daadwerkelijk wat aan hebt als je samen als buddy en loper met een visuele beperking aan het lopen bent of van plan bent om te gaan lopen.

Thema’s van de films

De spelers in de film zijn allemaal echte lopers en buddy’s die vanuit de eigen ervaring vertellen wat je wel en niet moet doen. De films hebben als onderwerpen: motivatie, parcours verkennen, omgaan met obstakels, bochtenwerk, lopen in een stedelijke omgeving, wanneer ben je klaar voor een wedstrijd, de start van een wedstrijd, de waterpost en niet-zigzaggen.

Running Blind heeft 9 korte instructiefilms gemaakt voor lopers en buddy’s. Naast vijf films die vooral voor beginners zijn bedoeld, zijn er ook vier films voor meer ervaren koppels die aan wedstrijden willen meedoen.
Introductiefilms voor lopers en buddy’s

Stichting Running Blind wil hardlopen en Nordic Walking mogelijk maken voor iedereen met een visuele beperking. Bij gebleken succes willen we als vervolgproject ook een trainingsfilm voor Nordic Walking gaan realiseren.

De films zijn gemaakt met steun van Bartiméus-Sonneheerdt, de 3bergenloop, de Atletiekunie en het Oogfonds. De productie is gemaakt door Overgrenzen.net
Fotocamera

Eind oktober 2018 verscheen het volgende bericht over een samenwerking tussen NN Group en Fonds Gehandicaptensport.
NN Group en Fonds Gehandicaptensport gaan vanaf 1 januari 2019 samenwerken om hardlopen voor mensen met een visuele beperking te verbeteren. Om dit te realiseren wordt de stichting ‘Running Blind’ gesteund. Running Blind maakt het voor visueel beperkte hardlopers mogelijk te trainen en mee te doen aan hardloopwedstrijden.