Reiki, alle ins and outs

WAT IS REIKI?

De Japanse geneeswijze Reiki werkt door toevoegen van Universele Levensenergie. Deze energie wordt door alle bewoners van de vier natuurrijken opgenomen door middel van de aura en de chakra’s. Vervolgens stroomt hij vrij door een netwerk van banen over het gehele lichaam. Deze banen worden ook wel meridianen genoemd.

Het woord levensenergie zegt al dat we haar nodig hebben om te kunnen leven. Deze energie is overal om ons heen en wij kunnen er op ieder moment van de dag gebruik van maken.

Wat gebeurt er als er een storing (blokkade) is bij de opname ervan?

Koorts
Bij een tekort aan energie wordt ons immuunsysteem aangetast en heeft ons lichaam minder weerstand. Wanneer dit gebeurt zijn we vatbaar voor allerlei lichamelijke ongemakken. Zoals hoofdpijn, depressies, burn-outs, vermoeidheid, (slijmbeurs)ontstekingen, virussen enzovoort.

Ik ben zo ziek

Door de Reiki-energie toe te voegen activeren we het zelfgenezend vermogen wat ieder in zich heeft. Ons lichaam kan zichzelf genezen en zo zijn weerstand weer opbouwen.

Reiki werkt niet alleen op de symptomen maar ook aan de oorzaken zodat wat ermee genezen is ook niet meer terugkomt.

Heftige emoties kunnen energieblokkades veroorzaken. Daarom kan het zijn dat een Reikibehandeling onverwerkte problemen naar boven haalt. Dus Reiki kan ook een groeiproces zijn. Als Reikitherapeut Probeer je desgewenst hierin ondersteuning te bieden. Het is een goede combinatie met de Bach Flower Remedies of Aromatherapie.

Om kort samen te vatten: het is een overdracht van energie. Hierdoor krijgt het eigen lichaam een impuls om het zelfgenezend vermogen te versterken en zo zichzelf te genezen.

Het valt onder de alternatieve geneeswijzen.

Nb. De bron van deze tekst is niet langer online.

Meer info op onderstaande sites:
alles over Reiki!
Spirituele energie
Energie