Voorleesdienst spreekt gedrukte teksten in

De voorleesdienst maakt uw gedrukte tekst voor u leesbaar

Wanneer u vanwege uw visuele handicap gedrukte teksten niet of met moeite kunt lezen, kunt u gebruik maken van de Voorleesdienst. De Voorleesdienst bestaat al meer dan 25 jaar en is een project van de Oogvereniging, afdeling Arnhem/Nijmegen e.o. en van Het Schild.

Als gebruiker van de Voorleesdienst kunt u teksten zoals gebruiksaanwijzingen, brieven, artikelen, verenigingsstukken, brochures op cd in laten lezen. De in te lezen gedrukte teksten zijn binnen één week op cd ingesproken en in uw bezit. Er worden geen kosten in rekening gebracht en er wordt met een antwoordnummer gewerkt. Alleen de vrijwilligers van de dienst kunnen bij de ingezonden stukken en hebben voor geheimhouding getekend.
Man leest krant
Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met de coördinator Mariska ten Bhomer.
U kunt haar bereiken via telefoonnummer 026 482 11 77
mariska.ten.bhomer@hetschild.nl
Bron Het Schild online

Persoonlijk

Het Schild is een modern centrum voor slechtzienden en blinden. U vindt ons in Wolfheze, een landelijk dorp tussen Arnhem en Ede.
Doordat Het Schild een zelfstandige, kleinschalige organisatie is, heerst er een gemoedelijke, open sfeer. Wij vinden het belangrijk dat u binnen Het Schild uw leven leidt zoals u dat wilt. Dit kan betekenen dat u zelfstandig bij ons woont of dat u, waar nodig, gebruik maakt van onze zorg en ondersteuning. Samen met u maken wij ons sterk voor het maximaal compenseren van uw slechtziendheid.

Van alle markten thuis

Het Schild is volledig ingericht voor en ingesteld op slechtzienden en blinden. U kunt bij ons terecht in een zorgwoning of in een aanleunwoning. In beide gevallen kunt u, afhankelijk van uw behoeften en wensen, terugvallen op onze begeleiding, ondersteuning en zorg. Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres voor dagbesteding of voor een tijdelijk verblijf.