Categorieën
Links

Homepages en weblogs

Een verzameling van uiteenlopende websites en webblogs, een groot aantal is van en over mensen met een visuele handicap.

Homepages

Welkom op de homepages

Onderstaand een lijst homepages die elk om een andere reden zeer de moeite van het bekijken waard zijn. Sommige homepages zijn van mensen met een visuele handicap.

Alain Devis
“Via deze weg vindt U een heleboel informatie over het doen en laten van mijn persoontje, het verleden en het heden, mijn leven en hobby.
Verder vindt U meer over mijn vakantieland Oostenrijk.”
Annemiek van Munster
Annemiek van Munster is redacteur en columnist bij verschillende organisaties, daarnaast schreef zij ‘+23, Een revalidatieproces in beeld’ en ‘Expeditie Ribbelroute – Slechtziendheid in het dagelijks leven’.

Ben Underwood
“For our light affliction, which is but for a moment, worketh for us a far more exceeding and eternal weight of glory; While we look not at the things which are seen, but at the things which are not seen: for the things which are seen are temporal; but the things which are not seen are eternal.”
Berry van Iersel,
Geintjes, moppen, raadsels en dergelijke.
Blind of slechtziend

Ellen van der Sypt
Over o.a. haar zangcarrière als sopraan.

Fotograferen met een visuele beperking

Gert Hardeman
met foto’s, citaten, items zingeving, verschillende logs en tips.
Guido Bindels
Auteur

Harrie de Keijser
Op mijn webstek kunt u informatie vinden over mijn leven met blindheid en mijn vrijwilligerswerk in Woldwijck.
Herma Mans
Herma is overleden in 2011.
Haar beelden en website blijven.

Inclusieve samenleving
Inclusieve samenleving zal vooral gericht zijn op het onderwerp mobiliteit. Onze droom is om mobiliteit inclusief te laten zijn. Hierdoor zullen mensen
met een beperking op het gebied van zicht, gehoor of anderszins gewoon deel kunnen nemen aan de samenleving, omdat ze van A naar B kunnen komen.

John Knappers
Joy
Site van Joy. Ze laat zien dat je er zelf voor kiest of je in een hokje gaat zitten.

Karin Westerink
Mijn leven is gebarsten en veranderd doordat ik vanaf mijn dertigste jaar langzaam slechtziend werd. Verlies van zicht en alle consequenties die dat met zich meebrengt is een diep ingrijpend verlies. Mijn eigen worstelingen met de verwerking van de vele verliezen heb ik omgezet in kennis over het proces.
Ik heb me verder gespecialiseerd in verlies en rouw, in hoe hiermee te leren leven. In mijn blogs schrijf ik hierover. Het leven is een leerschool van begin tot eind. Ik leer iedere dag, en hoop tevens inspirator te kunnen zijn voor anderen.
Kroondomein

Leendert van de Merbel
Vrijgevestigd maatschappelijk werker
Leon van der Kaay,
over showdown vereniging Tilburg

Mariëlle Vaassen, Yeapsystar
Michiel F.E. van Reenen
Milan on stage
Site van mijn neef Milan, circusartiest
Monique Lannott
Mosstime
MossTime is een eenmansbedrijf van Corné Kremers (1965) uit Mill.

Olivier Nijs
Als freelance geluidsman in hart en nieren verzorg ik een vlekkeloze geluidsopname bij uw mediaproductie. Denk daarbij aan: film, documentaire, commercial of bedrijfsfilm.
Out of The Whirlpool To See That Which Is Good

Pete Eckert
I didn’t take photography seriously until I went totally blind. I was trained in sculpture and industrial design. I have always been a visual person and planned to study architecture at Yale, but then I started to lose my sight. A doctor coolly told me I had Retinitis Pigmentosa and left the room without further comment. While listening to Dr. Dean Edell, on a San Francisco TV network, I learned I would go completely blind. A caller asked about RP. I remember the doctor’s words; they hit me like a hammer. “A person with RP gradually looses their sight until they go completely blind.“ There is currently no cure for RP.
Peter Stalmeier
Piet Devos
Schrijver, vertaler en literatuurwetenschapper.
Als blinde schrijver en literatuurwetenschapper doet Devos al jarenlang onderzoek naar onze zintuigen. Deze fascinatie voor de zintuiglijke waarneming vormt nu ook de rode draad van zijn nieuwe website.

Richard Sikkes
Het dagelijkse leven met een dubbele beperking
Rufus
“egodocument” noemt Rufus deze site over zijn leven sinds hij MS heeft. Creatief, openhartig en helder.

Schworks, woord & beeld

Tjaco van der Weerd
Op deze site vindt u uitgebreide informatie over mijn werk als musicus. Tevens kunt u mij via deze site boeken voor uw evenement.

Vincent Bijlo

Yves Taffin
Via deze website houd ik u geregeld op de hoogte van de ontwikkelingen met betrekking tot mijn schrijverschap. 

Zin in leven en werk
Je was zo goed bezig. Met je leven. Met je werk. Maar ergens onderweg ben je iets kwijtgeraakt. Een gevoel dat je terug wilt hebben. Alleen: je stelt het steeds uit om er echt iets aan te doen. Daarom nodig ik je uit om op onderzoek uit te gaan. Zodat je terugvindt wat je onderweg verloren bent.

WordPressers:

Blog over blindegeleidehonden Chivas en Cenna
Domie vertelt
Dominieke Bos schrijft ervaringsverhalen. Zij spiegelt in haar korte verhalen op humoristische wijze de vizie van de maatschappij op het gebied van de
(omgang met) visueel gehandicapten. Ieder verhaal eindigt met een glimlach van de lezer.
Een ogenblik met Kiara
Ik wil een inspiratiebron zijn voor anderen die elke dag in onze maatschappij (die steeds complexer en veeleisender wordt) met een (visuele) beperking door het leven gaan. Velen van jullie zullen je in mijn teksten kunnen herkennen. Mijn ervaring is dat één of ander sensorisch gemis vaak opgevuld wordt door een reeks onverwachte talenten, wilskracht, doorzettingsvermogen… en dat wil ik mede op jullie overbrengen en uitstralen binnen mijn topics, die met een positieve noot geschreven zullen worden en hopelijk bij menig mens interesse zullen wekken.
Jongs log
Kimbervietjes
Mijn leven met RP Joke van Rooden
Ruud van der Meulen
Staart logt
Blog van Liesbeth

Diverse bloggers:

Blind(elings) vertrouwen
Blog van Maritha Roijakkers
Deel je verhaal
Op deze website staan verhalen (film en verhalende-, dicht- of stripvorm etc.). Verhalen waar je van kunt leren, die jou kunnen inspireren, steunen en enthousiasmeren. Dus laat je verrassen door de verhalen van anderen.
Doreen
Fluister alsjeblieft
Forward looking
J.J.V. Verre Spirituele filosofie
Maartse buienblog van slechthorende en slechtziende moeder
Mike Aarts 100% Mike, blog van een seh verpleegkundige
Morena schrijft
Mijn kijk op het leven – De bedenksels en belevenissen van een slechtziende tiener
Toverzicht
Toverzicht gaat over zien en toveren, en dat is precies wat Marloes probeert te doen. Omdat haar zicht haar soms voor verrassingen stelt, is ze genoodzaakt wat meer te ‘toveren’. Te zien van binnenuit. Te leven van binnenuit en in een eigen tempo. De snelle buitenwereld even laten voor wat het is. Hier lees je haar blogs over haar ervaringen, herinneringen en inzichten.
Trotse vaders, Frank blog van een blinde vader

Blinde liefde

Op Blinde liefde of Blinde liefde blogspot is het maakproces te volgen van de documentaire ‘Blinde liefde’.

Displace

Displace, de website met verhalen over leven met een beperking
DisPLACE betekent verdringing of verplaatsing. Dat was wat vaak met mensen met een beperking gebeurde: ze werden op allerlei manieren naar de marges van de samenleving gedrongen. Dat werd niet door iedereen geaccepteerd: mensen met een beperking eisten hun plaats in de maatschappij op.
Op DisPLACE vind je verhalen over leven met beperkingen vanuit de eigen ervaring, verteld op een manier die toegankelijk is voor iedereen. Deze verhalen zijn onbekend en zullen je uitdagen op een andere manier naar de samenleving en het verleden te kijken. Tekst: toppie en steekt duim op

Door de ogen van

Door de ogen van
Bekijk het leven eens door de ogen van mensen die slecht of niet zien. Gewone mensen die met hun visuele beperking midden in het leven staan. Laat je inspireren door hun dromen, ambities en vindingrijkheid. Want niemand ís zijn beperking, kijk eens verder en zie de persoon en de mogelijkheden.