Deventer zien, voelen en begrijpen middels gesproken informatie

Deventer zien, voelen en begrijpen

De vele maquettes en plaquettes in Deventer hebben sinds dinsdagavond 7 april een eigen website! In 2008 is de Rotary gestart met het realiseren van een project. Hiermee kunnen ook mensen die slechtziend of blind zijn een idee vormen over de indeling van de stad en de vormgeving van 10 historische panden.

Via deventermaquettes.nl kun je met je mobiel in de hand langs de maquettes en plaquettes wandelen. Het geeft informatie over de gebouwen. Er is nu ook een wandelroute gemaakt die de wandelaar of toerist met de mobiel in de hand langs de interessante punten leidt. Mobieltje

In het bijzijn van burgemeester Andries Heidema en VVV directeur Hein te Riele lanceerde Rotary Deventer dinsdagavond de website. Deze website is zodanig aangepast dat ook visueel gehandicapten ermee kunnen werken. Naast de geschreven tekst en de foto’s op de website, is de tekst ook gesproken.

Hiermee is dit project van de Rotary, dat een periode van zeven jaar behelsde, afgerond. Andries Heidema noemde het een ongelooflijk waardevolle aanvulling voor de gemeenschap. Hein te Riele zag dit niet als een afronding. Maar het is juist een begin voor zijn eigen organisatie, die met betrekking tot het Deventer Verhaal juist veel meer aandacht wil gaan geven aan de zogenaamde buitencollectie.

Bron: Deventer centraal
8 april 2015

Nb. In 2018 ging de site offline. Of er een alternatief komt is nog niet bekend.
Ook in Arnhem worden speciale rondleidingen voor mensen met een visuele handicap georganiseerd.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Archief